miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CFR Marfă: 1.400 de angajați, concediați

1.400 de salariaţi vor fi disponibilizaţi de la CFR Marfă în acest an, după ce compania a aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2021. Compania controlată de Ministerul Transporturilor are plăţi restante de aproape 4 miliarde lei şi aşteaptă aprobarea mecanismului de dare în plată pentru stingerea unei datorii la buget de 570 milioane euro, considerat de UE ajutor de stat incompatibil cu legislație europeană.

Angajații disponibilizați vor primit 6 salarii minime pe economie drept plăți compensatorii, conform contractului colectiv de muncă.

CFR Marfă are acum aproximativ 4.700 de angajaţi și o cotă de piață de 25%, potrivit declarațiilor ministrului Cătălin Drulă, scrie economedia.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

În decembrie 2017, Comisia Europeană a inițiat o investigație aprofundată pentru a stabili dacă mai multe măsuri luate de România în sprijinul societății CFR Marfă respectau normele UE privind ajutoarele de stat, în special conversia creanțelor în acțiuni în valoare de aproximativ 363 de milioane de euro (1,669 miliarde lei) în 2013 şi a constatat că „statul a acționat mai degrabă în calitate de autoritate publică decât ca acționar al societății. Prin urmare, Comisia a concluzionat că sprijinul din bani publici acordat de România a conferit societății CFR Marfă un avantaj economic neloial față de concurenții săi. Prin urmare, aceste măsuri constituie ajutor de stat în sensul normelor UE”, a explicat în 2020 reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Politica