sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Programarea pentru vaccin se va putea face telefonic fără a fi necesar un cont în platformă

Programarea pentru vaccin se va putea face telefonic fără a fi necesar un cont în platformă și direct la centrele de vaccinare, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, președintele Comitetului național pentru campania de vaccinare (CNCAV), Valeriu Gheorghiță.

„Extindem diverse mijloace și căi prin care o persoană poate să acceseze un centru de vaccinare. În mediul rural și nu numai este dificilă accesarea platformei. Sunt două soluții concrete: programarea telefonică fără a avea cont în platformă și programarea direct la centrul de vaccinare”, a anunțat Gheorghiță.

Președintele CNCAV a precizat că aceste modalități de programare vizează întreaga populație.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Locurile pot fi ocupate prin platformă, telefonic sau direct în centru, persoana e trecută pe lista centrului și i se spune când să se prezinte. Sunt câteva discuții tehnice. De săptămâna viitoare, cât mai repede posibil vrem să avem această posibilitate”, a spus Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță a mai anunțat că în spitalele non-covid vor putea fi vaccinați pacienții internați în aceste unități.

De asemenea, miercuri începe activitatea de vaccinare prin centrele mobile. Sunt 14 județe în care va demara pentru moment această etapă de vaccinare, iar pentru centrele mobile vor fi distribuite vaccinuri Moderna.

În municipiul Deva va fi primul centru drive-thru și urmează și alte municipii și județe, în București probabil săptămâna viitoare, a mai anunțat Gheorghiță.

Începând de astăzi crește numărul de persoane care se vaccinează pe flux cu Pfizer de la 72 la 84 de persoane pe zi.

Politica