joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Localitățile Priseaca și Poboru vor avea gaze naturale

Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale Transgaz SA Mediaș și-a anunțat acordul de principiu în ceea ce privește alimentarea cu gaze naturale a localităților oltene Priseaca și Poboru.

Conducta de înaltă tensiune care va permite conectarea celor două comune, potrivit avizului tehnic dat de instituție, va fi Mogoșești-Slatina, informează gazetanoua.ro. Avizul constituie primul demers în vederea realizării studiului de fezabilitate.

Având în vedere ordinul ANRE 172, operatorul de transport al gazelor naturale va avea obligaţia de a racorda toţi solicitanţii în termen de 180 de zile de la obţinerea autorizaţiei de construire. În ceea ce privește cheltuielile efectuate pentru racordare, se vor recupera pe parcurs prin intermediul tarifelor de transport.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Pentru racordarea la ST, câştigătorul licitaţiei serviciului de distribuţie gaze naturale va solicita la SNTGN Transgaz SA avizul tehnic de racordare (ATR) şi va încheia contractul de racordare în conformitate cu Ordinul ANRE nr. 172/25-09.2020, actualizat, şi Legea nr. 123/2012 – Legea Energie Electrice şi a Gazelor Naturale, cu modificările şi completările utlerioare”, adaugă sursa citată.

Politica