Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Liderii coaliției nu au rezolvat criza. Discuțiile continuă marți

Publicat

pe

Ședința de coaliție care a avut loc luni seara nu a rezolvat problemele iar liderii au anunţat că vor relua negocierile politice marţi, de la ora 16.00.

Potrivit unor surse participante la ședința, cei prezenți au discutat o listă de propuneri de funcționare a Coaliției, prezentată de USR PLUS. Aceleași surse susțin că în sedință nu a fost discutat un nume pentru ministerul Sănătății, scrie digi24.ro

Liderul USR Dan Barna a declarat, după 4 ore de discuţii, că s-au prezentat argumente, au fost analizate ipotezele şi scenariile de lucru în baza cărora se va putea ajunge la o decizie. Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat că această coaliţie trebuie să continue. ”Suntem oameni responsabili”, a afirmat el, adăugând că a fost o întâlnire constructivă.

„Toate scenariile au fost analizate. Am avut o discuție constructivă. Am stabilit că trebuie sa continuăm mâine (marți – n.r). În ceea ce ne privește, am spus că nu există o alternativă la această coaliție. Trebuie să găsim acele proceduri interne în coaliție fără să lezăm autoritatea prim-ministrului. Suntem oameni reponsabili, oameni maturi și vom susține în continuare această coaliție. După patru luni, nu ne permitem o tensiune mai mare, o criză politică și nici nu se va întâmpla acest lucru. A fost o sedintă extrem de constructivă și de coerentă”, a spus liderul UDMR.

Potrivit unor surse din partid, mandatul PNL este unul foarte clar, premierul Florin Cîțu are sprijinul partidului și nu se pune problema retragerii acestuia din funcție. Liberalii apără decizia lui Cîțu de a-l demite pe Voiculescu spunând că este atributul premierului, garantat de Constituție, pentru a schimba un ministru din Cabinet. „Prim-ministrul nu schimbă un ministru performant”, spun liberalii.

Continue Reading