vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vidre infectate cu Covid 19

După ce mai multe animale de companie din întreaga lume au fost testate poziziv cu Covid19, se pare că din ce în ce mai multe specii ajung să fie, la rândul lor, testate pozitiv cu noul coronavirus.

Mai multe vidre de la un acvariu din statul american Georgia au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, au anunţat duminică reprezentanţi ai acelei instituţii, potrivit DPA, conform agerpres.ro.

Mai multe exemplare vârstnice de vidre din specia Aonyx cinereus (vidra orientală cu picioare scurte) au fost testate pozitiv cu SARS-CoV-2.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Au început să prezinte simptome respiratorii uşoare: să strănute, să le curgă nasul, să fie uşor letargice şi să tuşească”, au precizat reprezentanţii acvariului într-un comunicat, adăugând că se aşteaptă ca animalele să se recupereze complet. „În momentul de faţă, ele nu mai sunt expuse, ci tratate de specialişti şi de echipele de îngrijitori”, se precizează în comunicat, fără a se specifica numărul vidrelor afectate de noul coronavirus.

Se crede că vidrele au contractat noul coronavirus de la un membru al personalului, care era asimptomatic, în condiţiile în care animalele nu au avut contact direct cu vizitatorii acvariului.

Politica