joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Studiu: Mâncarea de la fast-food prostește

Șoarecii hrăniți cu o dietă bogată în grăsimi și zaharuri devin mai proști, iar cercetătorii cred că este un bun indicator pentru riscurile asociate dietei occidentale.

Un studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din California de Sud arată că, acest stil alimentar în primele etape ale vieții, importante pentru dezvoltare, conduce la o memorie mai slabă, un nivel mai mare de anxietate și la probleme cognitive. Iar aceste efecte se produc indiferent dacă este afectată sau nu și greutatea.

Studiul, care a a fost publicat în jurnalul Frontiers in Neuroscience, arată că dieta poate avea un impact mult mai important asupra sănătății și dezvoltării neurologice decât se credea până acum, notează digi24.ro Specialiștii au descoperit că o dietă bogată în calorii și grăsimi poate conduce la o memorie mai slabă, anxietate crescută și alte probleme cognitive. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit sursei citate, s-a observat că șoarecii hrăniți cu o dietă Occidentală în timpul primelor etape ale vieții, foarte importante pentru dezvoltare, sufereau de o anxietate mai accentuată și funcții ale memoriei mai slabe, indiferent de greutatea lor.

De asemenea, s-a observat și un comportament asemănător dependenței. Șoarecii au crescut cu pofta pentru alimente pline de zahăr și grăsimi. 

Politica