joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

PSD le cere senatorilor săi să voteze pentru ridicarea imunității fostului ministru Florian Bodog

UPDATE: Senatorii din Comisia Juridică au respins cererea DNA de începere a urmăririi penale a fostului ministru al Sănătății Florian Bodog, actual senator PSD.

Au fost 6 voturi pentru, 6 împotrivă și 1 abținere.

Senatorii partidului vor vota pentru ridicarea imunităţii fostului ministru social-democrat al Sănătății, Florian Bodog, potrivit Biroului Permanent Naţional al PSD.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Bodog este audiat, luni, în Comisia juridică, în cadrul procedurii derulate ca urmare a solicitării DNA pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale a senatorului PSD.

Senatorii jurişti şi Florian Bodog au putut să studieze, săptămâna trecută, în sala Comisiei juridice, dosarul trimis de DNA. Comisia juridică urmează să dea raportul în acest caz pe 20 aprilie, informează Agerpres.

Procurorii anticorupție îl acuză pe Florian Bodog că atunci când a fost ministru al Sănătății ar fi acţionat pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să-şi încaseze salariul pe un an fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract.

În 2019, senatorii au respins o solicitare similară, ulterior procurorii obţinând date privind comiterea de către Bodog a altor patru infracţiuni de fals în înscrisuri şi abuz în serviciu.

Politica