sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Garda de Mediu Gorj a început controalele din timpul prohibiției

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au început controale de-a lungul principalelor cursuri de apă din județul Gorj. Oamenii legii anunță faptul că toți cei care încalcă prevederile legate de prohibiție vor fi aspru sancționați.

Prohibiţia generală a pescuitului în România a început în urmă cu o săptămână, în habitatele naturale, activitatea de pescuit urmând să fie interzisă şi în apele care constituie frontieră din data de 24 aprilie, se arată în Ordinul de prohibiţie emis de Ministerul Mediului şi cel al Agriculturii, conform Agerpres.

Prohibiția se va încheia pe 8 iunie, atunci când toţi pescarii îşi vor putea relua activitatea, conform ordinului celor două ministere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Există voci care susţin că acest ordin va afecta turismul în Deltă, din cauza prevederilor referitoare la catch and release la somn, crap, ştiucă şi şalău. Pescarii sportivi vin cu respect deosebit faţă de resursa vie şi merg oricum pe acest tip de pescuit, fără a avea nevoie de o reglementare, aşa că turistul cu acest profil nu va fi afectat”, a declarat preşedintele Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD), Cătălin Ţibuleac.

Politica