sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România, pe locul II la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete

Membrele echipei României au încheiat pe locul II Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete (EGMO), o competiţie dură, fiind devansate de Rusia. Concursul a avut loc în perioada 9-15 aprilie.

La ediţia din acest an, a X-a, desfăşurată ca și anul trecut, din faţa calculatorului, toate cele patru fete care au reprezentat România au câştigat medalii. Ioana Popescu, Diana Ţolu şi Lucia Râşnoveanu au obţinut medalii de aur, iar Ana-Maria Iulia Bogdan, medalie de bronz, în clasamentul final România ocupând locul II, după Rusia, în condiţiile în care au fost reprezentate 55 ţări (37 din Europa).

Condiţile de desfăşurare au fost diferite de cele de anul trecut, a dezvăluit Diana Ţolu, medaliată cu aur la această ediţie şi având în palmares alte două medalii de argint obţinute la EGMO, în 2020, respectiv 2019, scrie adevarul.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Fetele au rezolvat probleme două zile la rând într-o singură sală de concurs, la Bucureşti, sub supraveghere, aceeaşi situaţie fiind întâlnită, cu excepţiile impuse de situaţia pandemică (au fost şi concurente aflate în izolare din cauza COVID-19, care au participat de acasă, din faţa calculatorului) la toate echipele participante.

Acum, fetele se gândesc deja la concursurile internaţionale viitoare.

Primele probe de baraj pentru viitoarele competiţii internaţionale, pentru care Diana Ţolu, elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, se antrenează, vor avea loc în mai.

Medalia de aur proaspăt câştigată înseamnă însă foarte mult, spune Diana. „Întodeauna există un prag mai sus, dar e un lucru foarte mare (n. red. medalia de aur) la care am sperat“, a declarat Diana Ţolu, mărturisind că oricât de mare îi este bucuria, în cazul unei nereuşite mâhnirea ar fi fost la cote mai înalte.

Diana, absolventă a Şcolii Gimnaziale „Eugen Ionescu“ din Slatina, a fost admisă la ICHB graţie rezultatelor de excepţie obţinute la olimpiadele naţionale încă din gimnaziu. Planurile de viitor sunt legate tot de România, unde este, practic, admisă la oricare facultate de stat pe baza rezultatelor de până acum. Cel mai probabil va alege, după examenul de Bacalaureat de anul viitor, Facultatea de Matematică-Informatică din cadrul Universităţii Bucureşti, a dezvăluit eleva.

Politica