sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Petrecere privată la Mărunței. Organizatorul și invitații, amendați

Forțele de ordine au întrerupt o petrecere privată, organizată la început de weekend, în localitatea olteană Mărunței.

Atât organizatorul, cât și cei 12 participanți au fost sancționați și trimiși acasă, având în vedere că desfășurarea evenimentelor de acest gen este strict interzisă pe perioada stării de alertă.

„Polițiștii din cadrul Secției nr.4 Poliție Rurală Coteana au fost sesizați prin apel SNUAU 112 cu privire la faptul că, pe raza comunei Mărunței are loc o petrecere privată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La fața locului a fost identificat organizatorul precum și 12 persoane, participanți. Aceștia au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020, valoarea sancțiunilor fiind de 5.000 de lei, evenimentul fiind oprit”, se arată într-un comunicat emis de IPJ Olt.

De asemenea, polițiștii olteni au efectuat mai multe controale pe timp de weekend, în vederea respectării măsurilor sanitare anti-COVID.

„Au fost verificate zonele aglomerate, baruri, terase, restaurante dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

La activităţile de verificare desfășurate au participat peste 180 de forţe de ordine, fiind verificate 102 societăți comerciale, precum şi 78 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 1.700 de persoane”, se mai arată în comunicatul remis.

Astfel, au fost aplicate 104 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor anti-SARS-CoV-2, în valoarea totală de 20.500 de lei. Din totalul acestora, 82 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de 3.000 de lei, 12 pentru nerespectarea distanțării fizice, în valoare de 5.000 de lei și 10 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea, în valoare de 12.500 de lei.   

Politica