joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Numărul total al deceselor cauzate de COVID-19 a depășit 3 milioane de persoane, la nivel mondial

Bilanțul global al deceselor provocate de coronavirus a atins peste 3 milioane de oameni, pe fondul unor eșecuri repetate în campania mondială de vaccinare și a unei creșteri alarmante a numărului de noi infectați în țări precum Brazilia, India și Franța.

Numărul de vieți pierdute, așa cum a fost estimat de Universitatea Johns Hopkins, este aproximativ egal cu populația din Kiev, Ucraina; Caracas, Venezuela; sau Lisabona, Portugalia. Este mai mare decât populația din Chicago (2,7 milioane) și echivalează cu Philadelphia și Dallas la un loc.

Oficialii din domeniul sănătății dau vina pe noile tulpini, detectate pentru prima dată în Regatul Unit și Africa de Sud, la pachet cu oboseala cadrelor medicale, dar și a populației, sătulă de restricții de tot felul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În ianuarie, numărul deceselor a trecut de pragul de 2 milioane de persoane, iar la acel moment tocmai începuseră acțiunile de imunizare în Europa și Statele Unite. Astăzi, acestea sunt în curs de desfășurare în peste 190 de țări, dar progresele înregistrate în gestionarea pandemiei nu sunt cele așteptate.

Brazilia este lider mondial la numărul mediul zilnic de noi decese, iar raportul cu cele de pe întreg globul este de unul la patru decese înregistrate la nivel mondial, potrivit unei analize Reuters.

Organizația Mondială a Sănătății a atras atenția asupra situației teribile în care se află națiunea braziliană și a spus că țara se află într-o stare critică iar sistemul de sănătate este copleșit, notează alephnews.ro

Și India a raportat luni o creștere record a infecțiilor cu Covid-19, devenind a doua țară, după Statele Unite, care a înregistrat peste 100.000 de cazuri noi într-o zi.

Cel mai afectat stat al Indiei, Maharashtra, a început luni să închidă centre comerciale, cinematografe, baruri, restaurante și lăcașuri de cult, deoarece spitalele sunt depășite de pacienți.

Europa, continentul cu 51 de țări, are cel mai mare număr de decese, aproape 1,1 milioane.

Aproximativ 60% din totalul deceselor legate de coronavirus din Europa este dat de cinci țări europene: Regatul Unit, Rusia, Franța, Italia și Germania.

Statele Unite au cel mai mare număr de decese înregistrat de orice țară din lume, de peste 555.000, și reprezintă aproximativ 19% din toate decesele cauzate de COVID-19 din lume.

Politica