vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova. Metoda „loverboy” face noi victime. Minore, obligate de proxeneți să se prostitueze

Un bărbat, în vârstă de 20 de ani a fost reținut, pentru 24 de ore, de procurorii DIICOT Craiova, fiind acuzat că a recrutat minore, prin metoda loverboy și le-a obligat să se prostitueze.

Potrivit DIICOT, în perioada septembrie – decembrie 2020, reținutul, sub promisiunea unui viitor comun (metoda loverboy) a recrutat o persoană minoră, în scopul exploatării acesteia prin obligarea la practicarea prostituției, la stradă, cât și în diferite imobile de pe raza municipiului Craiova. În momentul în care victima nu mai dorea să continue, în favoarea inculpatului, activitatea de prostituție, acesta o ameninţa şi devenea violent.

În urma cercetărilor efectuate, s-a constatat faptul că victima minoră câștiga în jur de 700-800 lei pe zi, tarifele fiind între 70 și 100 lei/client.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”S-a reținut faptul că, la data de 10.04.2021, inculpatul a contactat persoana vătămată și i-a cerut să își retragă plângerea formulată în fața organelor de urmărire penală, oferindu-i în acest sens suma de 1500 lei.
În cursul zilei de astăzi, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, instanța dispunând măsura arestului la domiciliu”, se arată ăn comunicatul DIICOT.

De asemenea, la data de 14 aprilie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova, au efectuat 4 percheziții domiciliare la persoane bănuite de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism. O persoană a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

Anchetatorii spun că, începând cu anul 2019, în Craiova, bănuiții ar fi închiriat apartamente în regim hotelier, mai multor persoane, care ar fi fost obligate să practice prostituția.

O parte dintre aceste persoane ar fi fost transportate și în străinătate, unde ar fi fost obligate să practice prostituția, prin amenințări cu acte de violență și șantaj.

„În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate bunuri și înscrisuri ce pot constitui mijloace materiale de probă în cursul procesului penal. 5 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova, în vederea audierii, iar în urma administrării probatoriului, procurorul de caz a dispus reținerea unei persoane. Ulterior, față de aceasta, Tribunalul Dolj a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, fiind introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Dolj”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Dolj.

Politica