vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oltenii au prins aripi după victoria de la Miercurea Ciuc!

Trică și elevii săi au urcat pe primul loc în clasament și abia așteaptă derby-ul cu Rapid: „Ar fi fost interesant să se joace cu spectatori, să fie pe stadion cele mai frumoase galerii din țară!”

FCU Craiova nu a strălucit la Miercurea Ciuc, dar și-a atins obiectivul: s-a întors în Bănie cu toate punctele. La mijlocul primei reprize, Campagno a pus latul la șutul centrare al lui Munteanu și a deschis scorul. În startul părții secunde, Ciolacu a scos un penalty, și-a asumat execuția și a făcut 2-0. Gazdele au redus diferența în final, dar reușita lui Bauza a fost doar de consolare. În urma victoriei, echipa craioveană a revenit pe locul 1, cu 42 de puncte. Luni, de la ora 21, pe Oblemenco, e derby-ul cu Rapid București.
„Ușor, ușor căpătăm ritm. Am avut un start mai greu în acest an, am pierdut niște puncte importante, dar e important că ne-am revenit în play-off, unde este strâns clasamentul și fiecare meci contează. Mă bucur că am revenit pe primul loc și ne așteaptă un meci incendiar cu Rapid, un meci special pentru toată suflarea. Mai ales pentru mine. Eu consider că e un meci în care putem lua o opțiune importantă pentru promovare. Consider că e o presiune bună pe care o punem unii pe alții. Și noi pei ei, și ei pe noi. Asta ne ajută să rămânem concentrați și să obținem aceste victorii, să luptăm până la capăt, pentru că fiecare adversar este incomod. Va fi un meci foarte special, am mai jucat o singură dată contra lor, în turul campionatului, la acel 5-0, iar acum va fi un meci la fel de important, în play-off. Sper să jucăm la victorie și să prestăm un joc bun. Până acum, așa pare că e o luptă între noi și Rapid, dar trebuie să ținem cont că am jucat doar trei etape în play-off și orice se poate întâmpla”, a spus Andrei Ciolacu după meci.
Eugen Trică a recunoscut că a avut ceva emoții când covăsnenii au revenit în joc: „Din nou lideri, după ce am reuşit să câştigăm trei puncte binemeritate, în urma unui joc foarte bun făcut de băieţii mei, îi felicit şi eu. Nu ştiu cum se face însă, că trebuie să suferim un pic ultimele 5-6 minute. Îi băgăm în joc după o fază care nu anunţa nimic, dar, poate aşa vrea bunul Dumnezeu, să suferim până în ultimul minut. Sunt bucuros de cele trei puncte contra unei echipe bune, pe terenul căreia nu știu dacă vor câştiga multe formaţii”.
Despre derby-ul cu Rapid, Trică a spus: „Urmează meciul cu Rapidul, o echipă care, din câte se pare, ne suflă-n ceafă. Noi am câştigat, poate şi ei câştigă la Timişoara şi aşa va deveni şi mai interesantă această partidă de luni, de la ora 21. Jucăm împotriva unei echipe de tradiţie şi ar fi fost ceva interesant să se joace cu spectatori. Practic, sunt cele mai frumoase galerii din țară”.

FK CSIKSZEREDA – FCU CRAIOVA 1-2
Au marcat: Juan Bauza 82′ / Andrea Compagno 22′, Andrei Ciolacu 52′ – penalty.
FK Csikszereda: Gyenge – R. Takacs, Kelemen, Apro, Palmeș (Csonka 90+3′) – Csuros (cpt.), Casiadi (Botorok 13′) – Bauza, Jebari, Schieb (Pinter 81′) – Meszaros (Bara 13′). Antrenor: Valentin Suciu.
FCU Craiova: M. Enache – Negru, Gugu, D. Ispas, Huyghebaert – V. Munteanu (Cacheiro 81′), Baeten (Anghelina 61′), Albu (cpt.), Voicu (Luboya 69′) – Ciolacu – Compagno (Bălan 81′). Antrenor: Eugen Trică.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Play-off – etapa 3
Miercurea Ciuc – FCU Craiova 1-2
Dunărea Călărași – CS Mioveni (miercuri, ora 16:30)
ASU Poli Timișoara – Rapid București (joi, ora 16:30)

Clasament
1. FCU Craiova 3 2 1 0 3-1 42
2. Rapid 2 2 0 0 5-1 39
3. CS Mioveni 2 0 2 0 0-0 35
4. Dunărea Călărași 2 0 1 1 1-4 35
5. ASU Poli Timișoara 2 0 1 1 0-1 33
6. Miercurea Ciuc 3 0 1 2 1-3 33

Politica