miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. 8 ore la muncă, prea mult pentru funcționarii unei primării. Și-au dat demisia

Programul de 8 ore i-a făcut pe angajații primăriei Bolboși  să dea bir cu fugiții. Obișnuiți cu vechea conducere, care era mai permisivă, angajații își făceau programul de lucru în funcție de nevoile personale.

Odată cu schimbarea primarului comunei, s-au schimbat și câteva reguli în cadrul primăriei. Mai exact angajații au fost obligați să vină la program. Lucru care i-a revoltat, aceștia fiind obișnuiți să mai întârzie dimineața, iar la prânz să plece în pauză de masă și să nu se mai întoarcă, scrie digi24.ro Noul primar este deja de 5 luni la conducerea comunei, însă nici până acum nu a reușit să-i convingă pe toți că trebuie să respecte regulile.

Astfel că, pentru trei dintre angajații primăriei Bolboși, respectarea programului de 8 ore s-a dovedit o încercare mult prea dificilă. Aceștia au preferat să plece din instituție decât să se conformeze.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Dumnealor spuneau că se vor adapta, dar văzând că eu nu cedez, dumnealor și-au băgat vechime și au căutat anticipat să iasă la pensie. Plus doamna secretară care, condiționată de programul care este și totodată să facem și activitate, și-a ales transferul la altă primărie”, a declarat Viorel Rotaru, primarul din Bolboși.

Unul dintre cei care au ales pensionarea este Dumitru Trașcă. Bărbatul lucra la primărie ca agent agricol, însă noul primar l-a supărat fiindcă a impus acest program.

Localnicii sunt, de asemenea, revoltați.

„La primărie venea la 7 jumate, 8 jumate și pleca la 9… Da, tu ca agent agricol în 30 de ani ce ai făcut? N-ai făcut nimic.”

 „Nu le-a convenit programul de lucru și fiecare om, în orice instituție, lucrează trebuie să respecte programul de lucru.”

În momentul de față, primăria Bolboși are 16 angajați.

Politica