vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj: Problema cărților de identitate, rezolvată. De luni se intră în normal

Începând de luni, 19 aprilie, persoanele care au depus cereri de eliberare cărți de identitate anterior datei de 01 aprilie, își pot ridica, în sfârșit, buletinul de la ghișeele serviciilor publice comunitare de evidență unde au depus solicitarea. 

Potrivit Direcției Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor Dolj, problema aprovizionării cu materialele necesare tipăririi cărților de identitate a fost rezolvată iar soluționarea cererilor de eliberare acte de identitate, va reintra în normalitate începând de săptămâna viitoare, fără ca persoanele să mai fie nevoite să aducă documente justificative în susținerea cererii.

„Folosim acest prilej pentru a-i informa pe toți cei care domiciliază în județul Dolj,  că pentru situații deosebite care necesită urgentarea eliberării cărții de identitate, cererea poate fi depusă și la ghișeele Direcției Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor Dolj care funcționează la etajul clădirii Centrului Comercial ,,Auchan”, din Craiova-str. Calea Severinului,  zilnic între orele 08.30-15.30 iar joia, programul este prelungit până la orele 19.00.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Recomandăm în continuare, celor care dețin acte de identitate a căror valabilitate a expirat după data de 15.03.2020 și celor cu acte de identitate a căror valabilitate va expira în perioada următoare, că nu sunt obligați să solicite preschimbarea deoarece, valabilitatea acestora a fost prelungită prin art. 4 alin.5) din Legea 55/2020, pe întreaga perioadă a stării de pandemie și încă 90 zile după încetarea acesteia.

Ultimele două luni de zile ne-au creat mari probleme, a fost o situație fără precedent după descentralizarea activității de evidență a persoanelor și sperăm să nu se mai repete”, au transmis reprezentanții DPCEP Dolj.

Politica