vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Carantină personală” într-o regiune din Suedia: „Toată lumea trebuie să-i bănuiască pe ceilalți că ar putea fi infectați”

Una dintre regiunile cu cea mai mare densitate a populației din Suedia a anunțat  „carantină personală”, în condițiile în care țara se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri noi de COVID-19.

„Solicităm fiecăruia să se comporte ca și cum ar fi într-un lockdown personal”, a declarat pentru Euronews Mikael Kohler, șeful autorității sanitare din regiunea suedeză Uppsala.

Mai mult, oficialii le cer locuitorilor din Uppsala să aibă un contact apropiat doar „cu oamenii cu care locuiesc”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Dacă trebuie să se întâlnească cu alte persoane, toată lumea trebuie să-i bănuiască pe ceilalți că ar putea fi infectați”, a spus el.

Înăsprirea măsurilor anti-COViD în Uppsala vine într-un moment în care Suedia trece printr-o fază de creștere a cazurilor de COVID-19, atribuită în mare măsură răspândirii variantei britanice de coronavirus, scrie digi24.ro

Uppsala a înregistrat 908 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele două săptămâni, față de 772 de cazuri la nivel național iar Kohler spune că noile recomandări sunt un pas necesar.

Regiunea găzduiește două universități, Universitatea Uppsala și Universitatea Suedeză de Științe Agricole, iar mulți tineri călătoresc spre și dinspre casele lor. Acest lucru este legat de creșterea numărului de cazuri de coronavirus în Uppsala, spune Kohler.

Suedia a înăsprit măsurile pentru limitarea pandemiei, după ce a fost lovită de un al doilea val în octombrie, impunând limite de vizitatori în magazine și în locurile publice, iar pub-uri și restaurantele au fost obligate să respecte o serie de reguli. Însă nu a aplicat niciodată o carantină similară cu cele impuse în țări precum Franța și Marea Britanie.

Politica