vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

DIICOT a început urmărirea penală in rem în legătură cu accesarea Registrului Electronic de Vaccinări cu parola Ministerului Sănătății

DIICOT a început urmărirea penală in rem în legătură cu accesarea Registrului Electronic de Vaccinări cu parola Ministerului Sănătății.

Corpul de control al premierului a sesizat în 9 aprilie Parchetul General în legătură cu accesarea Registrului Electronic Național de Vaccinări (RENV).

Controlul, demarat în urmă cu aproximativ o săptămână, a vizat modul în care a fost accesat Registrul Electronic Național de Vaccinări, baza de date la care a avut acces Ștefan Voinea, consilier onorific al ministrului Vlad Voiculescu și pe care a făcut-o publică pe site-ul guvernamental data.gov.ro, la începutul lunii martie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La finalul săptămânii trecute, Ministerul Sănătății a venit cu o serie de precizări în urma verificărilor efectuate de Corpul de Control al Premierului legate de procesul de transparentizare a datelor în legătură cu vaccinarea împotriva coronavirusului, scrie realitatea.net

Oficialii din Sănătate au transmis, astfel, că accesul ministerului a fost limitat la date statistice, fără a fi vorba de informații cu caracter secret.

„Corpul de control al Prim-Ministrului a efectuat verificări cu privire la procesul de transparentizare a datelor privind vaccinarea împotriva COVID-19, demarat de Ministerul Sănătății. Au fost verificate în cadrul controlului activitățile specifice mai multor instituții din subordinea Ministerului Sănătății și a celor aflate în subordinea sau coordonarea Guvernului, care au atribuții legale în privința gestionării Platformei naționale de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 și a Registrului Electronic Național de Vaccinări (RENV). Accesul Ministerului Sănătății în RENV a fost limitat la date statistice, fără caracter secret, adică la informații publice, care pot fi accesate de orice persoană”, se arată într-o informare a MS ce datează din data de 9 aprilie.

Politica