marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Secția de neonatologie de la SJU Vâlcea, renovată de părinții comunității „La primul bebe”

Părinții comunității „La primul bebe” au reușit să renoveze secția de neonatologie din Râmnicu Vâlcea, în doar 5 luni. Reușita este cu atât mai importantă, cu cât vremurile sunt mai complicate. Într-o perioadă în care pandemia este departe de a se încheia, ajutorul managementului spitalului și chiar al Consiliului Local s-au simțit.


„Renovarea unei secții este plină de provocări și de situații neașteptate, însă renovarea în timpul pandemiei este cu atât mai efervescentă. Trecând peste Covid-ul care a afectat echipele de lucru, trecând de dificultatea mutării unei secții întregi în altă parte, trecând peste întârzierile inerente din vremea pandemiei la Vâlcea ne-am bucurat de susținerea managementului spitalului și chiar a Consiliului Local, care s-a implicat și a refăcut odată cu lucrările noastre instalația de gaze și de internet, alocând buget și pentru un ecograf”, spun reprezentanții comunității „La primul bebe”.
Renovările pe care LaPrimulBebe le face nu schimbă doar viața mamelor, a copiilor și a medicilor care lucrează zi de zi acolo, ci schimbă mentalități. Acesta este cel mai prețios lucru. La Vâlcea, după ce au văzut secția neonato renovată, alte secții și-au dorit și ele schimbare, și chiar în acest moment se desfășoară renovări pe un alt etaj.
„Noi alegem să nu ne punem astfel de întrebări, pentru că în timp ce ni le punem ne mor copiii în spitale. Alegem să ne implicăm și să punem puțină lumină acolo unde putem. Ca să ne putem uita cu demnitate în ochii copiilor noștri și să le putem spune că noi am făcut tot ce a ținut de noi. Mulțumim părinți dragi, care campanie de campanie faceți zid în jurul mamelor și al copiilor, împreună cu echipa LaPrimulBebe. Mamele și copiii din România au nevoie să le fim alături”, au mai transmis reprezentanții comunității.

Cu peste 200.000 de membri activi, 300 de evenimente de educație parentală și 2.000.000 de Euro strânși în campaniile umanitare, LaPrimulBebe a devenit o voce a mamelor din România.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Ne simțim niște oameni normali. Ne este mult mai ușor. Nu ne vine să credem, încă nu ne-am obișnuit”, spune Ana Rusanu, asistentă medicală. Totodată, Managerul Spitalului Județean de Urgențe Vâlcea, Dan Ponoran, spune că renovarea nu este altceva decât o adevărată minune: „Această renovare este o minune pentru pacientele care aleg să nască în Spitalul Județean de Urgențe Vâlcea. Vorbim despre o maternitate care nu a beneficiat de renovări capitale încă din anii `80, de când a apărut”.

Politica