joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Minora din Călui, care și-a omorât bebelușul după naștere, nu va ajunge la închisoare

Adolescenta din localitatea olteană Călui, care în primăvara anului 2019 și-a ucis pruncul abia născut, nu va ajunge după gratii.

Instanța a stabilit măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de trei luni, tânăra fiind obligată să urmeze un curs de pregătire școlară sau calificare profesională.

S-a ținut astfel cont de starea de sănătate a fetei din acea perioadă, dar și de faptul că nu și-a dorit niciodată să omoare pruncul. Fata intenționa să-l ducă în spital, scrie gazetanoua.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„La alegerea și individualizarea pedepsei aplicate inculpatei, instanța va avea în vedere și dispozițiile art. 74 din Codul penal, astfel că va ține cont de împrejurările și modul de comitere a infracțiunii, precum și mijloacele folosite, starea de pericol creată pentru valoarea ocrotită, natura și gravitatea rezultatului produs ori a altor consecințe ale infracțiunii, motivul săvârșirii infracțiunii și scopul urmărit, natura si frecvenţa infracțiunilor care constituie antecedente penale ale infractorului, conduita după săvârșirea infracțiunii și în cursul procesului penal, nivelul de educație, vârsta, starea de sănătate, situația familială și socială.

De asemenea, instanța va avea în vedere circumstanțele personale ale inculpatei, vârsta acesteia, respectiv 16 ani, precum și împrejurările de comitere a infracțiunii, respectiv faptul că la momentul comiterii acesteia, inculpata a prezentat diagnosticul «tulburare afectivă emoțională majoră tranzitorie, generată de naștere, agravată de tulburările somatic consecutiv nașterii, discernământul său fiind diminuat».

Astfel, instanța apreciază că în cauză se impune aplicarea unei măsuri educative neprivative de libertate prevăzute de art. 114 alin. 1 din Codul penal, ca urmare a criteriilor mai sus menționate”, potrivit hotărârii Judecătoriei Balș.

Povestea adolescentei din Călui a început în luna august a anului 2018, când a întreținut relații intime cu un băiat din localitate, arată sursa citată. După ceva timp, tânăra și-a dat seama că este însărcinată, dar era deja prea târziu pentru un avort. De frica tatăul său, într-o noapte, fata a mers într-o cameră îndepărtată de cea în care dormea tatăl ei ca să nască. Conform anchetatorilor, bebelușul a fost adus pe lume în jurul orei 3 dimineața, fiind ascuns apoi, după fotoliu, într-o pungă de plastic.

Aceasta a fost găsită câteva ore mai târziu, leșinată. Tatăl ei a chemat Ambulanța și a fost transportată de urgență la spital. Polițiștii au depistat ulterior și cadavrul bebelușului.

„A observat că fătul era viu și, întrucât acesta a început să plângă, l-a luat în brațe și a ieşit în curte, de unde a luat un cuțit care era pus în gard, s-a întors apoi în camera de la drum și a tăiat cordonul ombilical. De frică ca acesta să nu țipe și să îl trezească pe tatăl său, inculpata l-a luat de două ori de gât, apoi l-a apăsat pe piept. A început să strângă hainele din cameră, iar cuțitul l-a pus în sobă. După 30 de minute, văzând că nu mai respiră, a luat copilul și l-a pus într-o pungă. În aceeași pungă, peste copil, a pus hainele din cameră, care erau pline de sânge. Punga a lăsat-o în cameră, după un fotoliu”, se arată în documentul instanței. 

Politica