vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

37.515 persoane s-au vaccinat în județul Vâlcea

37.515 de persoane au fost vaccinate în județul Vâlcea, de la începutul campaniei și până luni seara. Cifrele fac referire la oamenii ce s-au imunizat atât din etapa I – personal medico-sanitar, cât și din etapa a II-a dedicată persoanelor cu vârsta peste 65 ani, persoanelor cu afecțiuni cronice și personalului din domenii de activitate esențiale.

Numărul total al dozelor de vaccin anti COVID-19 administrat atât la doza 1 cât și la doza 2 este de 59.486. Dintre acestea, 51.151 sunt doze de vaccin Pfizer BioNTech, 2.698 sunt doze de vaccin Moderna și 5.637 sunt doze de vaccin AstraZeneca.

Luni, până la ora 15:00, au fost vaccinate 833 persoane în județul Vâlcea.  578 au primit doza numărul 1 și 255 au făcut rapelul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În județul Vâlcea sunt operaționale 16 centre comunitare: șase centre în municipiul Râmnicu Vâlcea (sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier, sala de Sport a Școlii Gimnaziale Anton Pann ( două centre), sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 10, sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 5 – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca si sala de sport a Liceului „Antim Ivireanul” – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca), un centru în municipiul Drăgășani (sala de sport a Liceului Tehnologic Brătianu), un centru în orașul Băbeni (sala de sport a Liceului „George Țărnea” – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca), un centru în orașul Bălcești (sala de sport situată pe strada 1 Decembrie nr. 39), un centru în orașul Brezoi (în cadrul Spitalului Orășenesc Brezoi), un centru în orașul Horezu (sala de sport a Liceului „Constantin Brâncoveanu”), un centru în orașul Berbești (în cadrul Liceului „Preda Buzescu” ), două centre în orașul Călimănești (în cadrul campusului școlar/Liceul Tehnologic Călimănești – un centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca și un centru de vaccinare cu vaccin Pfizer BioNTech) și două centre în comuna Budești, satul Ruda (în cadrul Căminului cultural – un centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca si un centru de vaccinare cu vaccin Pfizer BioNTech).

Politica