joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Nervi întinşi la maximum în Coaliție: O parte dintre liderii PNL cer capul lui Voiculescu, USR face scut în jurul acestuia

Liderii Coaliției se reunesc luni, în ședința săptămânală unde se așteaptă să tranșeze scandalul dintre PNL și USR care a izbucnit public, odată cu evacuarea spitalului Foișor.

Însă, de la ora 10.00, liberalii se reunesc într-o ședință a Biroului Executiv, înainte de ședința coaliției, în care este de așteptat să fie discutate cele mai recente tensiuni dintre partenerii de guvernare.

Surse din rândul liberalilor au declarat pentru Digi24.ro că mai mulți lideri ai partidului intenționează să îi ceară premierului Florin Cîțu schimbarea ministrului Sănătății. Aceștia reclamă „gafele” lui Vlad Voiculescu și cer „măsuri”. Public, doar vicepreședintele PNL, Ben Oni Ardelean, a cerut demiterea ministrului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De partea cealaltă, USR-PLUS au făcut un zid în fața lui Vlad Voiculescu și anunțat public că acesta are toată susținerea lor pentru continuarea mandatului de ministru al Sănătății.

În același timp, tensiunile dintre Florin Cîțu și Vlad Voiculescu sunt mai vechi, în trecut existând mai multe schimburi de replici între cei doi. De această dată, în spatele lui Voiculescu s-a pus și partidul.

La finalul săptămânii trecute, după raportul Corpului de control al premierului la Ministerul Sănătății, raport în urmă căruia a fost sesizat Parchetul, USR PLUS a avut cel mai dur atac la premier.

USR-PLUS a convocat o ședință de urgență prin care au anunțat că Birourile Naţionale Reunite ale USR şi PLUS îşi reafirmă „susţinerea totală” pentru ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi „lupta sa pentru transparentizarea şi reformarea sistemului public de sănătate” şi cer Corpului de Control al premierului să publice raportul aflat la baza plângerii penale.

Florin Cîțu a declarat duminică, și mai apoi a reluat într-o postare pe Facebook, că a cerut tuturor miniștrilor din Guvern „transparenţă, coerenţă, profesionalism”. Premierul s-a ferit să îl acuze direct pe ministrul Sănătății în legătură cu situația de la Spitalul Foișor, însă a transmis că „este vorba de onoare aici, să vedem dacă mai există onoare în România”, dând de înțeles că așteaptă demisii de onoare.

În schimb, Florin Cîțu s-a arătat nemulțumit că România nu a ajuns la o capacitate de 1.600 de paturi la ATI, sarcină pe care i-o trasase direct ministrului Voiculescu, scrie digi24.ro

Premierul a ținut, din nou, să transmită că remanierea o decide doar premierul. „Aceste decizii nu se discută, ele se vor anunța”, a precizat acesta. Declarația lui Florin Cîțu ar putea fi însă interpretată și ca un mesaj pentru partid, pentru a preîntâmpina solicitările de remaniere venite de la unii lideri ai PNL.

Un cuvânt în situația tensionată dintre cele două partide este de așeptat să îl aibă și președintele Klaus Iohannis, care la nivel declarativ l-a criticat deja pe Vlad Voiculescu după declarația acestuia legată de faptul că fosta guvernare ar fi raporta date false despre pandemie. 

Politica