sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Prostituatele pun la pământ finanțele locale! Au de plătit amenzi de 7 milioane de lei

Prostituatele din Drobeta Turnu Severin sunt amendate zi de zi, dar nu plătesc amenzile și se feresc de munca în folosul comunității. Fetele au adunat datorii de aproape 7 milioane de lei la bugetul local.

Astfel, în ultimii ani, 28 de prostituate au fost amendate pentru prostituție, și doar una s-a măritat și a fost nevoită să își achite datoriile de 10.000 de lei. Alte 27 de prostituate datorează în prezent 6,8 milioane lei la bugetul local. Cea mai mare datorie ajunge la 1 milion de lei.

Autoritățile din Severin spun că amenzile sunt date și din exces de zel.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Am găsit și opt amenzi într-o zi. Și poliția locală, și poliția de frontieră, și Jandarmeria, poliția națională, câte două amenzi la aceeași persoană, într-o singură zi. E clar un exces de zel, pentru că aceste instituții au și niște norme de amenzi, un plan de amenzi, şi cel mai uşor e să le dea acestor femei”, spune Marius Screciu, primarul din Drobeta Turnu Severin, potrivit observatornews.ro.

Cu amenzile neplătite, primăria merge în instanță, unde cere înlocuirea lor cu muncă în folosul comunității.

„Au fost persoane care au dorit transformarea în muncă în folosul comunității a acelor sancțiuni. Ulterior nu s-au mai prezentat pentru prestare și și-au părăsit și domiciliul. S-au cheltuit bani publici pentru întocmirea acelor dosare, fără finalitate”, a spus Marina Mateescu, director executiv taxe și impozite.

Dacă fetele nu prestează munca în folosul comunității, instanțele de judecată recurg tot la amendă, dar nici de această dată nu plătesc.

Singura soluție? „Pe considerentul că, odată și odată contravenientul respectiv tot are nevoie de un Act juridic de la primărie. Și orice act juridic trebuie sa fie însoțit de certificatul de la taxe și impozite”, a declarat consilierul juridic Gabriel Niculescu.

Până acum 19 ani, legea prevedea ca, dacă un datornic nu achită amenzile, poate fi condamnat la închisoare. Legea s-a abrogat însă, iar amenzile contravenționale trebuie fie încasate, fie transformate în muncă în folosul comunității, precizează sursa citată.

Politica