sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Celebrul bragagiu oltean Hashim Memish a murit

Cunoscutul slătinean Hashim Memish a murit noaptea trecută la vârsta de 82 de ani. Braga vândută în centrul orașului vechi este produsul care l-a făcut pe Hashim cunoscut, nu doar în Slatina, cât și în alte orașe și zone ale țări, cei care tranzirau des Slatina, știind cu siguranță de existența acestuia. Familia musulmanui are o istorie de peste 300 de ani în municipiul din județul Olt, Hasim fiind numit chiar cetățean de onoare al Slatinei.
Hashim ar fi împlinit, pe 18 mai, 82 de ani, dar Allah l-a vrut mai aproape pe bătrânul bragagiu. Trecerea fost una blândă, spun apropiaţii, Hashim a murit în somn. 
Musulman fiind, ultimul băiat din cei şapte fraţi ai familiei Memish, va fi înmormântat astăzi, până la apusul soarelui, aşa cum cere tradiţia musulmană, la Bucureşti, alături de restul familiei deja plecate, conform gazatanoua.ro.
Albanezii din Slatina sunt cunoscuţi în toată ţara şi nu numai pentru braga pe care o vând neîntrerupt de 300 de ani la prăvălia lor, dar şi pentru celelalte produse ca îngheţata, halviţa sau baclavaua. Alături de Alro, „Atletul Albanez” este unul dintre brand-urile oraşului oltean şi singura firmă privată din România care a funcţionat şi în perioada regimului comunist, conform aceleiași surse.

Politica