vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Stop pescuitului! Începe prohibiția generală, valabilă până pe 8 iunie

Prohibiţia generală a pescuitului în România a început, vineri, în habitatele naturale, activitatea de pescuit urmând să fie interzisă şi în apele care constituie frontieră din data de 24 aprilie, se arată în Ordinul de prohibiţie emis de Ministerul Mediului şi cel al Agriculturii, transmite Agerpres.

Actul normativ prevede şi excepţiile privind prohibiţia, iar printre ele se află pescuitul pe râul Prut, frontieră cu Republica Moldova, zonă în care pescuitul va fi interzis din data de 24 aprilie.

Indiferent de zonă, prohibiţia se va încheia pe 8 iunie, atunci când toţi pescarii îşi vor putea relua activitatea, conform ordinului celor două ministere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Există voci care susţin că acest ordin va afecta turismul în Deltă, din cauza prevederilor referitoare la catch and release la somn, crap, ştiucă şi şalău. Pescarii sportivi vin cu respect deosebit faţă de resursa vie şi merg oricum pe acest tip de pescuit, fără a avea nevoie de o reglementare, aşa că turistul cu acest profil nu va fi afectat”, a declarat preşedintele Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD), Cătălin Ţibuleac.

Prohibiţia generală a pescuitului se desfăşoară în funcţie de specie, dar şi de perioada de reproducere şi are drept scop protejarea resursei.

La şalău şi biban, pescuitul a fost interzis de luna trecută, iar la scrumbie, prohibiţia a început în această săptămână şi se va desfăşura pe sectoare de Dunăre.

Politica