joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

În România, restricțiile ar putea fi relaxate în două etape

Restricțiile ar putea fi relaxate în două etape, iar după ce vor fi vaccinate 10 milioane de persoane, autoritățile ar putea decide relaxarea totală a restricțiilor, inclusiv a obligativității măștii de protecție, a declarat premierul Florin Cîțu.

„Vreau de la 1 iunie să relaxăm aceste condiții în 2 etape, 1 iunie și apoi sfârșitul lunii iulie când vom avea 10 milioane de persoane vaccinate să revenim la normal. Și să revenim la normal înseamnă să revenim la viața de dinainte: fără restricții, fără mers noaptea, fără măști și așa mai departe. Trebuie să ne vacinăm ca putem să ajungem acolo”, a declarat prim-ministrul.

Cîțu a anunțat pe 5 aprilie constituirea unui comitet interministerial pentru revenirea României la normalitate la 1 iunie 2021.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Vă dau două orizonturi, 1 iunie – cu 5 milioane de persoane vaccinate, adică aproape 35% din populație, și finalul lunii iulie – când o să avem 10 milioane de persoane vaccinate, asta înseamnă 70% și atunci o să putem să vorbim de o relaxare și mai mare”, a subliniat miercuri Florin Cîțu, potrivit digi24.ro

Politica