Conecteaza-te cu noi

Actualitate

România lansează, în iunie, primul său satelit spațial

Publicat

pe

În luna iunie, România va lansa pe orbită primul său satelit spațial, devenind astfel cea de-a doua țară din UE, după Franța, care va deține un asemenea satelit, transmite EU Reporter, citată de Rador.

Potrivit Asociației Române pentru Cosmonautică și Aeronautică (ARCA), o companie specializată în producția de rachete și baloane de înaltă altitudine, lansarea este programată la începutul lunii iunie.

Prin implicarea sa în lansarea primului satelit din România, Asociația Română de Cosmonautică și Aeronautică dorește să câștige premiul în valoare de 10 milioane euro, oferit de Comisia Europeană. Premiul este menit să stimuleze industria aerospațială europeană, astfel încât ea să producă rachete destinate lansării de sateliți, cu un impact scăzut asupra mediului și prin lansări cu costuri reduse, scrie g4media.ro

Pe pagina ARCA de pe Facebook, se menționează faptul că, anterior, asociația a provocat explozia în straturi îndepărtate ale atmosferei a două rachete stratosferice, a patru baloane mari stratosferice, inclusiv a unui grup de baloane, și a primit două contracte din partea guvernului român, precum și unul cu Agenția Spațială Europeană.

Într-o declarație, compania care gestionează lansarea a subliniat: “Misiunile de lansare coordonate de ARCA, misiuni care vizează operațiuni în sectorul naval, reprezintă cel mai complex gen de misiuni pe care le gestionăm. Ele necesită un efort deosebit în privința coordonării operațiunilor în colaborare că unități activ implicate din marină, din armată și din cadrul aviației civile. Măsurile de securitate în privința lansării sunt excepționale, iar noi ne mândrim cu un procent de siguranță de 100%“.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.