joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

FCU Craiova a pierdut locul 1, dar a câștigat un susținător de temut în războiul pentru supremație din Bănie!

Prima rundă a play-off-ului de promovare în prima ligă a fost nefastă pentru echipa lui Mititelu. Gruparea craioveană, care a condus liga secundă în cea mai mare parte a sezonului regulat, pare acum „un iepure” la o cursă atletică de rezistență. Picajul din scurta domnie a lui Stângă în Bănie a diminuat considerabil avansul în fruntea clasamentului. Revenirea lui Trică a mai redresat un pic corabia în derivă a alb-albaștrilor, dar nu a stabilizat-o încă.
FCU Craiova a început play-off-ul de pe locul întâi în clasament, dar nu a rezistat după prima etapă. Oltenii au remizat la Mioveni, Călărași cu ASU Poli s-au anihilat reciproc, situație de care a profitat Rapid București, care a câștigat la limită, cu 1-0 pe terenul celor din Miercurea Ciuc și a trecut pe primul loc în ierarhia play-off-ului, la egalitate de puncte, 36, cu echipa lui Trică. Așadar, echipa pe care Craiova condusă de Nicolo Napoli o bătea cu 5-0 a devansat-o acum în clasament.

Sâmbătă, de la ora 14:00, FCU Craiova va presta pe Oblemenco împotriva celor de la ASU Poli Timișoara, grupare care i-a eliminat din Cupa României pe juveți pe acest stadion, în noiembrie 2020, bătându-i pe 3-1. Pentru meciurile din play-off, departamentul de marketing al clubului s-a pregătit prin scoaterea la vânzare a unor abonamente virtuale pentru meciurile ce pot duce la o promovare istorică.
Component al Craiovei Maxima, Mircea Irimescu a susținut campania de abonamente pentru pagina oficială de facebook a clubului oltean, iar în Prosport.ro s-a declarat susținător al lui FCU în războiul fratricid cu CSU: „Adrian Mititelu a luat un proiect de la zero și este clar că nu i-a fost ușor. Însă eu zic că el a luat acum o decizie bună prin readucerea la echipă a lui Eugen Trică. Băiatul ăsta este un pui de oltean adevărat, iar el știe ce înseamnă să joci pentru Universitatea Craiova. L-am avut ca jucător, iar Trică era al naiba de rău pe teren atunci când juca pentru Universitatea. Ca să fiu foarte sincer, totuși vă spun că am cam fost dezamăgit de cum a jucat echipa în acest început de an. Nu înțelegeam ce naiba se întâmplă cu formația de pe primul loc. Dar e bine că a venit Trică, acum jucătorii trebuie să lupte pe teren cu aceeași răutate pe care o avea Eugen atunci când juca pentru Universitatea”.

Irimescu abia așteaptă un duel FCU – CSU: „Îmi doresc ca FC Universitatea Craiova să promoveze în Liga 1. Nu prea pot să merg pe «Oblemenco» la meciuri din cauza acestei pandemii. Am și eu o vârstă și recunosc că îmi este teamă de acest virus. Ies din casă doar că să mă duc la tatăl meu. Dar îi voi ține pumnii strânși lui FCU. Aș vrea să văd la jucători răutatea aia de olteni adevărați. Ei trebuie să lupte cu demnitate pentru fiecare minge și trebuie să muște din adversari. În joc este munca lor de un an și este păcat să rateze promovarea după ce au ajuns de pe primul loc în play-off. Au condus campionatul atâta timp”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica