vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Somnul, șalăul, știuca și crapul din Deltă nu se vor mai putea pescui în scop comercial

Patru dintre cele mai cunoscute și bine vândute specii de pește din Delta Dunării vor fi protejate, adică pot fi pescuite doar în competiții sportive sau pentru distracție, iar apoi exemplarele trebuie eliberate înapoi în apă. 

„Decizia s-a bazat pe studiul anual de evaluare a resurselor care a recomandat că pescuitul celor patru specii să se facă prin metoda catch and release, tocmai pentru că s-a observat un declin al celor patru specii”, a declarat Viorica Bîscă, director executiv al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, potrivit digi24.ro

Administratorii de hoteluri, pensiuni si cherhanale din Deltă sunt nemulțumiți. Ei se tem că această interdicție la pescuit va duce la scăderea numărului de turiști, și așa mic din cauza pandemiei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Nu-mi dau seama cum va putea fi controlată și cum se va aplica. Va naște iar o grămadă de tensiuni și de probleme administrative”, spune Radu Manolache, administrator de cherhana.

Turiștii care prind somn, șalău, știucă sau crap și nu eliberează peștii riscă să fie amendați și să rămână fără permis de pescuit.

Politica