vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Masca de protecție, obligatorie în fiecare sezon de gripă

Masca de protecție va fi ultima de care vom scăpa, la finalul pandemiei. Anunțul a fost făcut de coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, care mai spune că aceasta va trebui să devină un accesoriu în fiecare sezon de gripă. 

„La masca de protecție cred că se va renunța ultima oară, când vom avea cazuri sporadice și când vom avea variante virale neacoperite de vaccin. E e o măsură de protecție personală pe care trebuie să o avem în vedere de aici înainte, în fiecare sezon rece, când vorbim de viroze, de sezon de gripă”, a spus Gheorghiță.

Pe de altă parte, Valeriu Gheorghiță a anunțat că, din 7 aprilie, demarează programul pilot prin care 50 de medici de familie din Timișoara vor începe vaccinarea în cabinete. Până acum, doar 30% din totalul medicilor de familie din țară s-au înscris în campania de vaccinare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cei care aleg să se vaccineze la medicul de familie se vor imuniza cu Astra Zeneca sau Johnson&Johnson, vaccinuri ce pot fi păstrate la temperaturi mai mici, de 2-8 grade. Medicii de familie vor trebui să își facă un program de vaccinare și pot imuniza doar 10 persoane pe zi. Vaccinarea la nivel național în cabinetele de medicină de familie va începe pe 4 mai. 

Politica