joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Severineanul Ignat, pregătit de restart în Grecia

După aproape 5 luni de pauză, fotbalul elen din eșaloanele inferioare își reia activitatea, iar echipele vor efectua teste săptămânal

Posesor al licenței UEFA B, severineanul Dan Ignat (34 ani) a preluat, toamna trecută, banca tehnică a echipei de Liga 3 FC Pallixouriakos 1950 și a debutat cu victorie la noul său club. În prima etapă din Gamma Ethniki, seria a 9-a, echipa antrenată de severineanul Ignat a dispus, în data de 11.10.2020, cu scorul de 3-1, pe teren propriu, de FC Tsilivi. Au urmat 2 eșecuri consecutive în campionat, interpuse de un succes în Cupa Greciei, scor 3-0, în deplasare, cu AE Egiou Leonta. Din noiembrie 2020, Grecia a intrat în „lock-down”, iar, pe plan fotbalistic, nu s-a mai jucat decât Super League (Liga 1). Federația Elenă de Fotbal a primit, recent, din partea Ministerului Sănătății, dreptul de reluare a tuturor competițiilor, cu respectarea Protocolului Medical specific țării respective!

Astfel, Gamma Ethniki se va relua la sfârșitul acestei săptămâni, iar echipa la care Dan Ignat e antrenor-jucător va juca, în primul meci din 2021, pe teren propriu, cu APS Thyella Patras, ocupanta locului 12, cu 1 punct acumulat după 4 etape. FC Pallixouriakos 1950 se află pe locul 10, din 13 participante în Seria 9 din Gamma Ethinki, dar din 3 jocuri disputate. Pentru a putea juca, testele SARS-COV-2 se fac însă săptămânal, nu la 14 zile ca, în România!

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În urmă cu 2 săptămâni, am fost sunat de președinte clubului, care mi-a transmis că se va relua campionatul și să fac testul Covid pentru a putea reveni în Grecia. N-am apucat să facem decât câteva antrenamente, băieții sunt cam în urmă cu pregătirea, dar încercăm să ne reintrăm în ritm, după 5 luni de pauză! Ca să putem juca meciurile, trebuie să facem teste în fiecare zi de marți a săptămânii respective! (n.r. – în campionatul din România, testele se fac o dată la 2 săptămâni). Noi mai avem de jucat 9 partide și vom încerca să scoatem maximum din orice joc! Partea pozitivă cu această întrerupere e că a fost timp pentru schimbarea gazonului de pe stadionul nostru, care arată acum impecabil! Am reușit să facem și 7 transferuri. Toți sunt jucători greci, din Atena și Salonic”, a declarat Dan Ignat.

Severineanul a explicat și cum a ajuns să-și înceapă cariera de antrenor, la doar 34 de ani: „S-a ivit oportunitatea de a prelua banca tehnică a unei echipe din Grecia și nu am ezitat. Practic, sunt antrenor-jucător la FC Pallixouriakos. Echipa e din Lixouri, o localitate mică  din Kefalonia. Stadionul are vreo 1.500 de locuri, dar, la fel ca în România, spectatorii nu au voie în tribune pe perioada de pandemie, dar ne încurajează mereu din spatele gardurilor. Nu știu dacă putem promova, dar ne-am propus o clasare cât mai bună. Lotul e format doar din jucători greci”.

Ca jucător, Dan Ignat, născut la data de 16.07.1986, la Drobeta Turnu Severin, a evoluat la GP Craiova (juniori), Minerul Moldova Nouă (Liga 3), CS Severnav (Liga 3), FC Drobeta (Liga 2), Farul Constanța (Liga 2), Viitorul Constanța (Liga 2), CF Brăila (Liga 2), FC Olt Slatina (Liga 2), Gaz Metan Severin (Liga 2), Dacia Unirea Brăila (Liga 2), Al Ramtha (Liga 1, Iordania), Al Sohar (Liga 1, Oman), FC Shillong Lajong (Liga 1, India), Al That Ras Karak (Liga 1, Iordania), Al Bani Hasan Masheyat (Liga 1, Iordania), Vllaznia Shkoder (Liga 2, Albania) și FC Tsilivi (Liga 3, Grecia).

Politica