vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 1.800 de deținuți au evadat dintr-o închisoare nigeriană

Peste 1.800 de deținuți au evadat dintr-o închisoare nigeriană, după ce unitatea de detenție a fost atacată ieri de mai mulți oameni înarmați.

Potrivit BBC, mai mulți oameni înarmați au atacat centrul de detenție Owerri la primele ore ale dimineții, după ce au ajuns la fața locului cu camionete și autobuze.

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat că atacatorii aveau aruncătoare de grenade, mitraliere, explozibili și puști.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din totalul deținuților aflați în închisoare, peste 1.800 au evadat, dar șase s-au întors. 35 de deținuți au refuzat să evadeze, scrie digi24.ro

Poliția a acuzat grupul separatist Indigenous People of Biafra de atac, însă acesta nu a revendicat atacul și a negat orice implicare.

Autoritățile nigeriene au confirmat că 1.844 de deținuți au evadat luni.

Președintele Muhammadu Buhari a clasificat atacul drept un „act de terorism”, iar pe atacatori „anarhiști”. Șeful de stat a cerut forțelor de ordine să-i captureze pe atacatori și pe deținuții evadați.

Purtătorul de cuvânt al grupării separatiste Indigenous People of Biafra a declarat pentru AFP că acuzațiile aduse după atacul de luni sunt „munciuni”.

Începând cu luna ianuarie, mai multe secții de poliției și vehicule din sud-estul Nigeriei au fost atacate și cantități mari de muniție au fost furate. Nimeni n-a revendicat atacurile.

Politica