vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Amenzi drastice, date de ITM Olt în luna martie

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat, luna trecută, nu mai puțin de 243 de controale în cadrul mai multor societăți comerciale din județ.

Au fost verificate, în mod special, domeniul construcţiilor, al comerţului cu amănuntul, al agriculturii, precum și cel al transportului rutier de mărfuri şi persoane. În urma controalelor, inspectorii au aplicat 146 sancţiuni, din care 141 avertismente şi 5 amenzi în valoare de 83.000 lei, notează Agerpres.

„În luna martie 2021, inspectorii de muncă au identificat 5 persoane care desfăşurau muncă nedeclarată (3 persoane cu timp parţial la un agent economic din Slatina, obiect activitate Restaurante, amendă 30.000 lei; 1 persoană la un agent economic din Strejeşti, obiect activitate Construcţii, amendă 20.000 lei; 1 persoană la un agent economic din Strejeşti, obiect activitate Construcţii, amendă 20.000 lei), celor 3 agenţi economici care le foloseau fiindu-le aplicate amenzi în valoare de 70.000 lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, în cursul lunii trecute, au fost comunicate instituţiei noastre un număr de 12 evenimente, soldate cu 11 persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă şi 1 persoană accidentată mortal (Eveniment produs în data de 8 martie 2021, un bărbat în vârstă de 53 ani, angajat al unui agent economic cu profil distribuţie produse farmaceutice, a decedat în timpul programului de lucru din cauze patologice – infarct)”, potrivit unui comunicat de presă, emis de ITM Olt.

În rândul celor mai frecvente deficiențe constatate de inspectori se află:

·        neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă;

·        neacordarea repausului săptămânal şi a concediului de odihnă;

·        netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor, a contractelor individuale de muncă şi a modificărilor acestora;

·        neasigurarea triajului epidemiologic şi a dezinfectanţilor pentru mâini;

·        nepurtarea în spaţii închise, de către lucrători, a măştilor de protecţie;

·        neevaluarea riscurilor de îmbolnăvire a lucrătorilor cu virusul SARS-CoV-2.

Politica