Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Mehedinți. Patronul de la șefia ITM Mehedinți ia bani cu sacul din afacerea lui cu repartitoarele! Numai în ultimul an a băgat în buzunare aproape 6 miliarde de lei vechi!

Publicat

pe

Politica se face cu bani dar și banii cu ajutorul politicii! Nicea Mergeani, fost  secretar de stat PSD în Ministerul Munci și actual șef al ITM Mehedinți, nu stă numai în veniturile salariale babane de aristocrat bugetar de aproape 10.000 de lei. Pentru el acești bani par a fi un mizilic, un fleac, pe lângă ce câștigă și din mediul privat, ca afacerist. Concret, este vorba de circa 50.000 lei lunar, după cum reiese din documente oficiale. Pe scurt, din cele două „luntrii”, în care stă cu „fundul”, de la stat și din privat, fostul secretar de stat PSD și actual șef la ITM Mehedinți, Nicea Mergeani are venituri lunare, numai la vedere, în acte oficiale, de 60.000 de lei! De ce nu l-a schimbat PNL în funcție pe acest om, Nicea Mergeani, fost secretar de stat PSD în Guvernul Dăncilă, în condițiile în care la ITM Mehedinți sunt funcționari cu mai multă pregătire și experiență în domeniu decât el, e simplu. Pentru că acești oameni trăiesc strict din salariu și nu au bogăția și influența politică a lui Nicea Mergeani. Pentru că acești oameni își văd de munca lor în mod onest și nu se trag de brăcinare cu șefii organizațiilor județene de partid!      

Venit net de 579.456 de lei de la Heat Energy Services SRL din Severin
Chiar și acum când mulți dau faliment și trag obloanele, afacerea lui este la fel de prosperă! Șeful ITM Mehedinți, patronul de repartitoare de căldură Nicea Mergeani, este un funcționar public putred de bogat. Potrivit declarației de avere din 5 iunie 2020 numai de la firma Heat Energy Services SRL Drobeta Turnu Severin, în care este asociat unic, adică patron, Mergeani a încasat în ultimul an fiscal un venit net de 579.456 de lei din dividende! Asta doar în privat, separat de ce câștiguri babane încasează și de dincolo, de la stat.  Traseist politic cu staționări temporare prin PDL și PSD în funcție de interes, în prezent Mergeani pare să fi bătut palma cu cei de la PNL ca să-și păstreze funcția publică. Oficial  însă, în scripte, el nu figurează acum, în nici un partid politic, întrucât legea interzice funcționarilor publici acest lucru. Însă de jucat, joacă la nivel înalt în politică, în sfere mari de influență!

Iată și restul averii din acte a patronului șef de ITM
Patronul șef de ITM, Nicea Mergeani, deține 3 terenuri din care două intravilane și unul agricol. Este vorba de un teren intravilan de 58 mp în Constanța, în coproprietate cu Mergeani Iulian Teodor, un teren intravilan de 624 mp în Drobeta Turnu Severin și un teren agricol de 30.745 mp în comuna Jiana pe numele soției. Nicea Mergeani are în proprietate un apartament de 50 mp în Constanța și tot la Constanța deține o casă de locuit cu 3 camere plus un teren de 307 mp cotă parte ½ cu Mergeani Iulian Theodor. Altă casă cu 3 camere în comuna Jiana, județul Mehedinți, are soția lui. În plus Nicea Mergeani este proprietarul unor spații comerciale și de producție în municipiul Drobeta Turnu Severin, cumpărate în anul 2017. El susține că nu are mașini, depozite bancare și nici datorii. În privința  veniturilor anuale încasate, a banilor, Mergeani e jupân. De la ITM Mehedinți a încasat un venit salarial anual de 32.618 de lei, de la Ministerul Muncii și Justiției Sociale suma de 78.798 de lei, de la AJOFM Mehedinți o indemnizație de 2.032 de lei, și de la firma Heat Energy Services SRL Drobeta Turnu Severin a încasat dividende în valoare de 579.456 de lei! Soția lui a încasat un venit salarial anual de 58.877 de lei în calitate de funcționar public în cadrul Direcției Publice Comunitare Județene de Evidență a Persoanelor Mehedinți.

Aviz PNL Mehedinți, cine a trădat odată, mai trădează din nou!
Cei de la PNL Mehedinți care l-au luat în brațe și îi acordă sprijin fostului PSD-ist Nicea Mergeani, menținându-l la șefia ITM Mehedinți, din motive lesne de înțeles, se bucură că poate au câștigat vreo cotizație babană legală sau ceva ce nu vor să ne spună. Pe termen mediu și lung însă, au numai de pierdut. În primul rând, în fața alegătorilor lor liberali, electoratului lor, care nu își explică în ce fel un pesedist sadea va pune în practică politicile liberale la șefia unei instituții deconcentrate. În al doilea rând cine a trădat odată va mai trăda și a doua oară. Și nu este numai cazul fostului secretar de stat PSD Nicea Mergeani acum șef la ITM Mehedinți cu susținere PNL. Mai sunt mulți. Însă cel mai relevant traseist politic din județul Mehedinți este la ora actuală un băiat cu ochi albaștri, Sorin Nicolicioiu, director la Direcția Silvică Mehedinți și mason celebru. Ca să-și păstreze funcția și privilegiile politice,  acest om a activat inițial în PDL, apoi când PSD a venit la guvernare a trecut în barca social-democraților și acum de când PNL a preluat puterea s-a făcut mare liberal.

Continue Reading