joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cauțiune de 500.000 de lei pentru apropiații senatorului Ion Iordache

Oamenii de afaceri din Gorj, reţinuţi și acuzați că au câştigat o licitaţie în mod ilegal şi au încasat bani în mod necuvenit, au fost puși sub control judiciar. În cazul acestora a fost stabilită o cauţiune pentru 60 de zile, cu o valoare de 500.000 de lei, reprezentând prejudiciului stabilit de anchetatori în această etapă.

Doi dintre oamenii reținuți sunt apropiaţi ai senatorului Ion Iordache. Două firme deținute de senatorul liberal împreună cu o altă societate a unui om de afaceri din Gorj ar fi făcut o asociație pentru a câștiga licitația organizată la Consiliul Județean Gorj. Potrivit procurorilor, este vorba despre obținerea unui contract cadru, de 4 ani, încheiat pentru 2015-2019 pentru deszăpezirea drumurilor județene.

„În urma cercetărilor efectuate în cauza penală privind obținerea unui contract de întreținere drumuri județene, încheiat între Consiliul Județean Gorj și un consorțiu de societăți comerciale de pe raza județului, dosarul penal a fost înaintat de către organele de cercetare penală, Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj,  cu propunere de arestare preventivă  față de cei trei inculpați reținuți anterior pentru o perioadă de 24 de ore de către organele de poliție în zilele de 30 și 31 martie a.c., iar procurorul de caz a dispus instituirea controlului judiciar pe cauțiune pentru 60 de zile. În sarcina inculpaților s-a reținut obligația achitării unei cauțiuni totale în cuantum de 500.000 lei”, informează IPJ Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Gorj continuă cercetările în cadrul dosarului penal, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

foto: Adevărul

Politica