joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gabi Luncă, cântăreața de muzică populară și lăutărească, a murit. Era internată cu COVID-19

Îndrăgita cântăreață de muzică populară și lăutărească Gabi Luncă a decedat, vineri seara, la vârsta de 83 de ani, la Spitalul din Ilfov, răpusă de COVID-19.

Anunțul a fost făcut de fiica acesteia, Rebeca Onoriu, pe pagina sa de Facebook.

Fiica lui Gabi Luncă, Rebeca Onoriu, a scris, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe pagina de Facebook, că mama sa a murit.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„După 23 ani, din nou împreună! Cântă împreuna Celui pe care L-au iubit și L-au slujit o viață întreagă! O să ne revedem…”, a scris Rebeca Onoriu, în dreptul unei fotografii în care sunt Gabi Luncă și acordeonistul Ion Onoriu, cel cu care marea voce a muzicii lăutărești și populare s-a căsătorit în 1964. Ion Onoriu a murit în urmă cu 23 de ani, în 1998.

Gabi Luncă era internată la Terapie Intensivă, la Spitalul Județean Ilfov, cu COVID-19.

Artista s-a născut în 16 octombrie 1938, la Vărbilău, Prahova. Din 1992, ea a mai cântat doar muzică religioasă.

La 26 de ani avea să-l întâlnească pe soțul ei, Ion Onoriu, acordeonist, alături de care a cântat. Ea și-a scris textele la aproape toate cântecele pe care le-a interpretat. 

„Marea doamnă” a muzicii lăutărești, cum era supranumită de criticii muzicali, nu a avut o viață ușoară. Deși își dorea foarte mult copii, prima sa fiică a murit la numai două luni de la naștere, după ce a fost diagnosticată cu encefalită. După tragedie, nu a mai făcut copii până la 32 de ani. Când a rămas însărcinată pentru a doua oară, s-a pocăit, trecând la penticostali, alături de soțul său. A născut un băiat, apoi încă trei fete, scrie .realitatea.net

Una din piesele sale de rezistență, „Dă, mamă cu biciu-n mine” a fost și cântecul preferat al Elenei Ceaușescu, Gabi Luncă fiind des invitată de familia Ceaușescu la petrecerile nomenclaturii.

Politica