sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Restaurantele care nu respectă măsurile anti-Covid rămân cu lacătul pus

Firmele care încalcă în mod repetat măsurile anti-Covid riscă, pe lângă amendă, și închiderea pentru 15 sau 30 de zile și vor fi obligate să afișeze un mesaj în care arată că sunt închise temporar din cauza nerespectării măsurilor. Ele vor rămâne închise chiar dacă vor contesta măsura de suspendare a activității, arată un proiect de lege pus în dezbatere publică de Ministerul Afacerilor Interne.

În prezent, aceste firme sunt sancționate doar cu o amendă nesemnificativă, cuprinsă între 1.000 și 1.500 lei, scrie economedia.ro

MAI arată că, în urma controalelor pentru verificarea respectării măsurilor de protecție împotriva COVID-19, au existat mai multe situații în care aceiași agenți economici din HoReCa au încălcat în mai multe rânduri legea. În peste jumătate din județele țării au existat cazuri de încălcare în mod repetat a regulilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Întrucât în practică s-a constatat faptul că operatorii economici care au fost sancționați pentru astfel de fapte au continuat să încalce prevederile legale, considerând că aplicarea sancțiunii contravenționale este nesemnificativă în raport cu profitul realizat în urma desfășurării activității interzise, considerăm necesară instituirea în acest caz și a unei sancțiuni contravenționale complementare”, arată MAI.

Și premierul Florin Cîțu a anunțat că amenzile aplicate restaurantelor și barurilor care nu respectă măsurile anti-Covid nu au avut niciun efect, așa că va propune o suspendare a activităţii de minimum două săptămâni, pentru început.

„Acele amenzi pe care le dăm nu mai au niciun efect. Și atunci, pentru că nu sunt respectate regulile, trebuie să schimbăm puțin regulile jocului. Și trebuie să venim și cu această modificare. Nu mărim amenzile, pentru că amenzile – după cum ați văzut – nu au niciun efect. Este vorba de activitate, suspendarea activității pe o perioadă determinată”, a spus prim-ministrul.

Politica