joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Război total Rotaru – Pițurcă: „Nu a plecat de la Craiova, ci l-am dat afară”

Patronul oltenilor îl acuză în continuare pe fostul antrenor că a contribuit la plecarea lui Octavian Popescu la FCSB.

Meciul Pițurcă – Rotaru a cunoscut la mijlocul săptămânii un nou episod. După ce Pițurcă a afirmat că Rotaru minte atunci când îl acuză că l-a direcționat pe Octavian Popescu spre FCSB, patronul grupării din Bănie a intrat în direct la Digi pentru a-și argumenta punctul de vedere.
„E foarte urât și nu vreau să intru în polemică cu domnul Pițurcă, dar nu-l pot lăsa să jignească. Dânsul jignește, aruncă cu pietre, dar pericolul mare e ca una-două-trei să se întoarcă împotriva ta. Nu am declarat niciodată că l-a îndemnat spre FCSB. Eu am declarat că l-a îndrumat către agenția domnului Giovanni Becali, care, mai departe, l-a îndreptat pe copil către FCSB în virtutea relațiilor bune cu FCSB, într-o perioadă în care nu avea relații tocmai cordiale cu Universitatea Craiova”, și-a început Rotaru tirada.
Pițurcă a susținut că l-a sfătuit pe Rotaru să-l cumpere pe Octavian Popescu. Finanțatorul grupării craiovene a contra-atacat: „Asta este o minciună, uitați-vă la declarațiile familiei Popescu, unchiul său a spus că jucătorul nu vrea să rămână la Craiova. Domnul Victor Pițurcă l-a îndrumat la Giovanni. Acest copil a fost în București 4 ani, niciun agent n-a știut de el. Brusc, la o zi după ce îl rog pe Pițurcă să se uite la el, semnează cu Giovanni.
Am spus clar că e vina staff-ului administrativ, a fost un viciu de procedură. Am auzit că domnul Pițurcă își dorește ca Popescu să se vândă pe 35-40 de milioane pentru a ne băga noi unghia în gât. Nu suntem construiți așa. Noi ne dorim să fie vândut cu 100 de milioane, 200 de milioane, pentru că avem și noi 1% din solidaritate”.

Rotaru a mărturisit că l-a dat afară pe Pițurcă!
Finanțatorul CSU Craiova a mai spus: „Domnul Pițurcă declară în permanență că nu i s-au adus jucători și că jucătorii vorbeau pe la spate. Asta e cea mai adevărată minciună. Domnia sa nu a plecat de la Universitatea Craiova, ci a fost dat afară. Să luăm și partea cu jucătorii.
A venit și a zis: ‘Mihaie, ia-mi-l pe pe Zakaric’. ‘Gata, nea Piță!’, ‘Mihaie, cumpără-l pe Cosic. Mihaie, cumpără-l pe Ivan. Mihaie, cumpără-l pe Nistor, Mihaie, cumpără-l pe Mățel de la Hermannstadt’. ‘Ia-l pe Tamaș!’. Urma să-l luăm, dar am spart contractul. Aceste lucruri sunt făcute doar ca un alibi pentru a justifica un eșec. Nu aș putea niciodată să vorbesc cu un jucător despre antrenor. Când am discutat cu un jucător și a bârfit antrenorul, în momentul ăla trebuie să plece acasă.
Nimeni nu a venit la mine și niciodată nu ar avea vreodată curajul să spună ceva. Ei știu procedura la Craiova. Antrenorul e șeful vestiarului. Ai venit să te plângi de ceva, te-am dat afară. Ăsta e doar un alibi al domnului Pițurcă pentru eșecul de la Craiova.
Motivele pentru care l-am dat afară pe Pițurcă vreau să rămână între mine și domnia sa. Sunt convins că dacă nu-l dădeam afară, nu intram în play-off. Cu două etape înainte de finalul campionatului, eram pe locul 1, cu un punct avans”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Victor Pițurcă: „La Craiova e doar Rotaru”
Tirada lui Rotaru vine la o săptămână după ce Pițurcă îl acuzase că vorbea pe la spatele lui cu jucătorii: „De la Craiova am plecat pentru că nu puteam face performanță. Rotaru vorbea cu fotbaliștii. La Craiova e doar Rotaru, nimeni altcineva nu contează. Eu am fost tâmpit că m-am dus la Craiova, trebuia să mă duc din iarnă. Am muncit patru luni de zile, dar auzeam vorbe pe la spate. Erau jucătorii obișnuiți cu italienii, veneau la 11 și plecau la 12 și jumătate. Ce era să fi făcut, nu puteam să las lucrurile așa”.
Pițurcă a strâns 16 meciuri la CSU Craiova: opt victorii, trei remize și cinci înfrângeri.

Politica