sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Nelu Ploieșteanu a murit. Cântărețul era infectat cu Covid-19

Doliu în lumea artistică din România! Nelu Ploieșteanu a murit azi-noapte. Acesta era infectat cu noul coronavirus și era internat în stare gravă, la terapie intensivă, la Spitalul Floreasca, de la jumătatea lunii martie, unde era intubat.

Anunțul a fost făcut de prietenii acestuia pe rețelele de socializare.

De asemenea, decesul a fost confirmat de SMURD pe Facebook. „Din păcate maestrul Nelu Ploieșteanu a pierdut lupta cu virusul. Condoleanțe familiei!” a scris pe pagina de socializare Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cântărețul s-a prezentat în urmă cu câteva săptămâni la spital pentru că se simțea rău. Inițial, el a refuzat internarea însă ulterior starea sa de sănătate s-a înrăutățit.

Nelu Ploieșteanu, în vârstă de 70 de ani, a fost depistat ca fiind infectat cu noul coronavirus și plămânii i-au fost afectați în proporție de 70% în momentul în care a ajuns să fie internat la spital. El prezenta mai multe comorbidități care i-au înrăutățit situația medicală, scrie realitatea.net

Nelu Ploieșteanu, pe numele său real Ion Dumitrache, a fost unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică lăutărească din țara noastră. 

Lăutarul s-a născut pe 1 decembrie 1950, în judeţul Prahova. Din adolescenţă a început să cânte muzică lăutărească, iar apoi a învăţat să cânte şi la acordeon şi la pian. Primul turneu în afara ţării l-a făcut în 1979, când a vizitat Italia, Franţa, Belgia şi Olanda. Spunea că a avut, de-a lungul vieţii, multe ocazii de a se stabili în străinătate, dar a refuzat pentru că a dorit „să readucă în actualitate muzica veche românească”.

Politica