vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

A scăzut prețul pentru Stadionul Termo

Având o capacitate de 1.500 locuri, stadionul Termo din Drobeta Turnu Severin, inclusiv terenul de antrenament, dezafectat, din imediata apropiere, aparținând Regiei Autonome pentru Activități Nucleare, societate aflată în insolvență, a fost scos, de aproape 2 ani, la licitație. Scopul îl reprezintă recuperarea unei mici părți din datoria de zeci de milioane de euro acumulată de RAAN.

„EURO INSOL, lichidator judiciar al Regiei Autonome pentru Activități Nucleare (RAAN) anunță scoaterea la vânzare prin procedura licitației publice cu strigare a Bazei sportive compusă din teren intravilan cu suprafața de 29.440 mp. pe care este amenajat un teren de fotbal cu gazon natural, tribună și vestiar, situată în Drobeta Turnu Severin, str. N. Iorga nr. 1., pornind de la prețul de 717.816 Euro + T.V.A. Caietul  de sarcini se poate achiziționa de la sediul Regiei Autonome pentru Activități Nucleare, din Drobeta Turnu Severin, str. Nicolae Iorga nr. 1, la prețul de 2.500 lei + TVA”, se arată în comunicatul remis de lichidatorul judiciar, în octombrie 2019.
După mai multe licitații la care nu s-a înscris nimeni, prețul a scăzut cu 70.000 de euro!

„EURO INSOL, lichidator judiciar al Regiei Autonome pentru Activități Nucleare (RAAN) anunță scoaterea la vânzare prin procedura licitației publice cu strigare a Bazei sportive compusă din teren intravilan cu suprafața de 29.440 mp. pe care este amenajat un teren de fotbal cu gazon natural, tribună și vestiar, situată în Drobeta Turnu Severin, str. N. Iorga nr. 1, pornind de la prețul de 646.035 Euro + T.V.A. Caietul  de sarcini se poate achiziționa de la sediul Regiei Autonome pentru Activități Nucleare, din Drobeta Turnu Severin, la prețul de 2.500 lei + TVA. Licitația va avea loc în data de 15.04.2021, ora 12:00 la sediul Regiei Autonome pentru Activități Nucleare”, este anunțul noului comunicat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În sezonul 2011-2012, stadionul Termo a găzduit jocurile de Liga a 3-a ale echipei CS Termo Drobeta Turnu Severin, proaspăt promovată din campionatul județean Mehedinți. După doar un tur de campionat, încheiat pe podium, echipa s-a desființat.
În prezent, Stadionul Termo găzduiește jocurile echipei de juniori republicani CSS Drobeta Turnu Severin, dar și pe cele ale echipei de Liga a 2-a de fotbal feminin ACS Atletic Drobeta.

Fiind stadion privat, acesta poate fi demolat după cumpărare și i se poate schimba domeniul de activitate, în sensul că pe locul bazei sportive se poate face un supermarket sau se poate construi un cartier rezidențial, de exemplu. Nu de același „tratament” poate avea parte, de exemplu, Stadionului „Dr. Angelescu” (fost „1 Mai”), căruia nu i se poate schimba destinația, deoarece aparține domeniului public, în speță Primăriei Drobeta Turnu Severin și, totodată, figurează la MTS ca bază sportivă funcțională. Poate fi doar reabilitat! De 3 decenii e lăsat însă în paragină! Proiecte de reabilitare apar înaintea fiecărei campanii electorale, dar după ce trece „iureșul”, stadionul rămâne tot cu „buza umflată”.

Politica