Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Vâlcean, trimis în judecată pentru trafic de migranți

Publicat

pe

Polițiștii din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Anticorupție Vâlcea au dejucat planurile unor bărbați ce voiau să facă trafic de migranţi. După ce au fost prinși,  față de unul dintre inculpați, originar din Județul Vâlcea, a fost propusă instanţei de judecată pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere. Totodată, față de cel celălalt inculpat, din județul Sibiu, s-a propus pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere.

În data de 3 martie 2021, în scopul obţinerii unor sume de bani cuprinse între 150 și 1.000 de euro/migrant, inculpatul trimis în judecată a îndrumat şi coordonat pe ceilalți doi inculpaţi cu privire la locurile de unde urmau a fi preluaţi şi predaţi doi migranți (cetăţeni de origine irakiană, având statutul de toleraţi pe teritoriul României), pentru a le asigura acestora trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României. În acest sens, prin intermediul comunicațiilor telefonice, principalul inculpat a comunicat coordonatele locaţiilor, fotografiile celor doi migranți şi modalitatea de achitare şi predare a sumelor de bani reprezentând costul transportului acestora.

Totodată, acesta a comunicat locurile de unde urmau a fi preluaţi şi predaţi migranții în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat, persoanele cu care urmau a se întâlni, suma de bani pe care trebuia să o achite, reprezentând contravaloarea transportului, precum şi persoana căreia trebuia să-i remită respectiva sumă de bani. În aceeași zi a fost organizată o acțiune de prindere în flagrant, în urma căreia atât migranții, cât și coordonatorii lor surprinși în autovehiculul oprit pentru verificări au fost conduși la unitatea de parchet pentru audieri. În aceeași seară, inculpatul principal a fost depistat de polițiști pe raza municipiului Satu Mare, reținut pentru 24 de ore, iar ulterior plasat în arest la domiciliu pentru cercetări.

„Prin acelaşi rechizitoriu, s-a dispus clasarea cauzei faţă de cei doi migranți (cetăţeni de origine irakiană), sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat. În ambele situații,  inculpații au fost cercetaţi sub măsura controlului judiciar pentru comiterea infracţiunii de trafic de migranţi”, se arată într-un comunicat al Direcției Generale Anticorupție.

Continue Reading