joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O firmă din Budești a depozitat necorespunzător 200 de kilograme de deșeuri periculoase

O firmă din comuna Budești, județul Vâlcea, a depozitat necorespunzător 200 de kg de deșeuri periculoase. Gunoaiele au fost descoperite de specialiști din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, care au efectuate controale pentru verificarea respectării prevederilor  Legii 195/2005 privind protecția mediului. La acest control au participat și polițiștii din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase.

„În urma controalelor efectuate au fost constatate nereguli la sediul unei firme din comuna Budești, în fapt, s-a constatat că în apropierea amplasamentului erau depozitate deșeuri periculoase ce nu erau depozitate corespunzător. Deșeurile periculoase identificate erau amestecate cu alte tipuri de deșeuri, fiind amplasate în condiții necorespunzătoare care aduc atingere normelor de protecția mediului”, informează IPJ Vâlcea.

În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub  aspectul săvârșirii infracțiunilor de neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activităților de colectare, tratare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase și de nesupravegherea și neasigurarea depozitelor de deșeuri și substanțe periculoase, precum și nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și produselor de protecția plantelor numai ambalate și în locuri protejate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Polițiștii au identificat peste 200 de kilograme de deșeuri periculoase, fiind dispuse măsurile legale.

Politica