vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Noi proteste la Slatina. S-a cerut deschiderea cazinourilor

Slătinenii au ieșit din nou în stradă, miercuri seara. De data aceasta, pe lângă libertatea pe care și-o doresc cu toții, manifestanții au cerut ca și cazinourile să fie redeschise.

Cei mai mulți dintre protestatarii de miercuri seara a fost adolescenți, numărul lor fiind mai mic acum. Aceștia au mărşăluit pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza din Slatina, folosindu-se de vuvuzela pentru a instiga la protest, potrivit gazetanoua.ro.
Manifestanții nu au mai scandat ca în prima seara, împotriva echipei de fotbal Steaua, strigând că vor ca sălile de jocuri să fie deschise: „Dați drumu’ la cazinouri, bă!”

Forțele de ordine au fost prezente la evenimentele din ambele seri și au aplicat sancțiuni acolo unde a fost cazul. În cazul protestului de miercuri seara, un oltean a fost amendat pentru că a urinat în public.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Jandarmii l-au amendat pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991 privind normele de conviețuire socială.

În total, jandarmii au aplicat la protestul din Slatina patru avertismente și cinci amenzi în valoare totală de 8.000 lei, pentru încălcarea legislaţiei privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV2, pe lângă amenda aplicată bărbatului care a urinat în public.

La rândul lor, și polițiștii au aplicat sancțiuni. Potrivit IPJ, au fost aplicate 27 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, în valoare de 10.000 de lei, toate pentru deplasarea în intervalul 22.00-05.00.

„Recomandăm în continuare adoptarea unui comportament precaut, păstrarea distanţării fizice, purtarea măştii şi limitarea expunerii şi în spaţii aglomerate, respectarea limitării deplasărilor în intervalul 22:00-05:00 doar la situaţiile justificate şi informarea din surse oficiale”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.

foto: gazetanoua

Politica