vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Județul Vâlcea a depășit pragul de 14.000 de infectări cu COVID-19

14.170 de infectări cu noul coronavirus au fost confirmate în județul Vâlcea, de la începutul pandemiei și până la mijlocul acestei săptămâni. Situația nu pare să se îndrepte printre vâlceni, ținând cont că în doar două săptămâni, peste 1000 de oameni s-au îmbolnăvit.

Chiar dacă în urmă cu două săptămâni, cazurile erau al cota de 13.022, focarele din prezent sunt mai puține cu 4. Miercuri dimineața, în județul Vâlcea erau active 15 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, la agenți economici, unități de învățământ, o unitate sanitară și în cadrul instituțiilor publice.

Totodată,  în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se aflau internate 245 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 24  asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 204 cu forme medii și 17 internate în secția ATI. Numărul persoanelor declarate vindecate era de 7.848, din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Recomandăm cetățenilor precauție, evitarea spațiilor aglomerate și a deplasărilor inutile, spălarea/dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor și purtarea măștii de protecție”, este mesajul autorităților.

Politica