vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova. IML intră în reabilitare

Clădirile în care funcționează Institutul de Medicină Legală din Craiova urmează să fie reabilitate. Contractul a fost semnat joi de președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, și constructorul care a câștigat licitația.

Bugetul alocat lucrărilor este de aproape 1,8 milioane de lei, întreaga investiție fiind suportată de Consiliul Județean.

„În urma licitației organizate în luna ianuarie s-a stabilit constructorul care va executa lucrările, iar astăzi am semnat deja contractul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Termenul de finalizare a proiectului este de 12 luni, timp în care structura clădirii va fi întărită, se va repara acoperișul, se vor reface tencuielile și se vor înlocui tâmplăria, instalațiile electrice, termice și cele sanitare.

Întreaga investiție se ridică la aproximativ 1,8 milioane de lei, bani proveniți exclusiv din bugetul propriu al administrației județene. În acest fel, vom reda orașului un obiectiv care se transformase într-o ruină”, a precizat Cosmin Vasile.

Demersurile privind modernizarea clădirilor au început acum două luni, când patru firme au depus oferte în cadrul procedurii de atribuire a contractului.

„Demersul urmărește, pe de o parte, o serie de intervenții asupra imobilelor în sine, fie că vorbim de reparații ale acoperișurilor, de înlocuirea tâmplăriei exterioare și interioare ori de refacerea tencuielilor și a zugrăvelilor la cele 4 corpuri de clădire. Pe de altă parte, contractul include și repararea tuturor instalațiilor electrice, sanitare și termice, astfel încât, la finalul lucrărilor, Institutul de Medicină Legală să beneficieze de un spațiu adecvat desfășurării activității.

Nu este pentru prima dată când CJ Dolj se implică pentru a asigura condiții mai bune unor instituții de importanță regională. Doar dacă ne uităm la perioada recentă, putem spune că am modernizat sediul Centrului Zonal de Pregătire de Protecție Civilă Craiova, că avem în derulare lucrările pentru reabilitarea clădirii Clinicilor de Oncologie și Dermatologie și că vom proceda în aceeași manieră și în ceea ce privește Ambulatoriul de specialitate pentru sportive”, a declarat, în ianuarie, președintele Consiliului Județean Dolj.

Politica