joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Deszăpezire cu iz penal

Procurorii gorjeni au început urmărirea penală asupra a trei oameni de afaceri din județul Gorj, doi dintre ei fiind apropiați senatorului PNL, Ion Iordache, pentru obținere ilegala de fonduri. Inițial, cei trei au fost reținuti. Apoi au fost plasați sub control judiciar. Acuzațiile aduse au legătura cu un contract pentru deszăpezire.

Doua firme deținute de senatorul liberal Ion Iordache împreună cu o altă societate a unui om de afaceri din Gorj ar fi făcut o asociație pentru a câștiga licitația organizată la Consiliul Județean Gorj. Potrivit procurorilor, este vorba despre obținerea unui contract cadru, de 4 ani, încheiat pentru 2015-2019 pentru deszăpezirea drumurilor județene.

Anchetatorii spun că firmele ar fi prezentat documente şi date false cu privire la deţinerea utilajelor necesare executării lucrărilor de deszăpezire a drumurilor judeţene, precum şi date false cu privire la lipsa datoriilor către bugetul de stat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prejudiciul calculat de procurori este de  peste 157 de milioane de lei.

„S-a reţinut de procuror că cei trei inculpaţi, în calitate de administratori ai societăţilor comerciale SC Y… C… SRL, SC R… SA şi SC M… P… SRL, toţi reprezentanţi ai asocierii Y… C… SRL – R… SA – M… P… SRL, prin depunerea ofertei pentru a participa la licitaţia privind procedura de atribuire a Acordului Cadru având ca obiect lucrări şi servicii de reparare şi întreţinere drumuri judeţene aflate în administrarea judeţului Gorj, în perioada 2015 – 2019, conţinând documente şi date false cu privire la deţinerea utilajelor necesare executării lucrărilor de deszăpezire a drumurilor judeţene, precum şi date false cu privire la lipsa datoriilor către bugetul de stat, au obţinut pe nedrept încheierea Acordului Cadru Multianual din 09.06.2016, cu Consiliul Judeţean Gorj, în valoare de 157.107.128 lei, fără TVA şi au încasat necuvenit suma de 359.132 lei, provenită din fonduri publice, fără ca asocierea respectivă să îndeplinească condiţiile pentru câştigarea licitaţiei. Mai precis, s-a reţinut că cele trei societăţi comerciale grupate în asociere nu deţineau efectiv utilajele necesare, prezentate în ofertă. De asemenea, s-a reţinut că, deşi sezonul de iarnă 2016 – 2017 a fost sărac în precipitaţii, asocierea a încasat necuvenit, pe orele de aşteptare, pentru utilaje pe care nu le deţinea efectiv, suma de 359.132 lei”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Ion Iordache susține că nu are legătură cu acest dosar penal şi că nu a fost audiat în vreo calitate. Totodată, acesta spune că ar fi vorba despre o răzbunare a procurorului şi se declară revoltat.

„Sunt revoltat de uşurinţa cu care funcţionari plătiţi din bani publici se joacă de-a dumnezeii cu libertatea unor oameni în încercarea de a distruge şi ce a mai rămas viu în economia acestui judeţ. Ca parlamentar nu pot să nu reacţionez când văd că, pentru acuzaţii fără dovezi şi argumente, din voinţa unui singur om (procurorul), care nu este la prima greşeală, nevinovaţii ajung să-şi demonstreze nevinovăţia. Am convingerea că, indiferent de frustrări, sete de răzbunare sau comandă, funcţionarul n-ar putea face asemenea abuzuri dacă ar răspunde în faţa legii ca orice alt cetăţean. Acuzaţiile descrise în comunicatul de presă transmis de Parchet se bazează doar pe supoziţii şi pe probe fabricate. După gratii este locul celor care abuzează de funcţiile pe care le deţin distrugând iremediabil viitorul unor oameni şi orice şansă de dezvoltare a întregii comunităţi. Sper că va veni momentul în care veţi plăti pentru aceste abuzuri! Ruşine să vă fie!”, afirmă Iordache, conform Adevărul.

foto: adevarul.ro

Politica