marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Expoziție de artă cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române

Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt a organizat, cu sprijinul Consiliului Județean, o expoziție de picturi menită să celebreaze Ziua Jandarmeriei Române.

Pe 3 aprilie se împlinesc 171 de la înființarea instituției la noi în țară, motiv pentru care atât reprezentanții inspectoratului, cât și reprezentanți ai autorităților locale și județene au organizat evenimentul dedicat activității jandarmilor olteni.

Locația aleasă pentru expoziție este Centrul Cultural Eugen Ionescu din Slatina.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Cu prilejul împlinirii a 171 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, la Centrul Cultural Eugen Ionescu din municipiul Slatina au fost expuse lucrări ale cursanților Secției de Arte și Meșteșuguri, sub coordonarea doamnei Oana NICA, din cadrul Centrului Județean de Cultură și Artă Olt.

Lucrările au fost realizate de cursanții claselor de pictură din Slatina, Vișina și Vitomirești, iar expoziția poartă denumirea de <<Jandarmeria în culori>>.

Cele aproape 50 de lucrări finalizate într-un timp scurt, dintre care șase icoane ce reprezintă protectorii Jandarmeriei Române, Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, sunt interpretarea proprie a temei, care dă unicitate și naturalețe specifică fiecărei vârste”, potrivit unui comunicat emis de Jandarmeria Olt.

Expoziția se va desfășura fără public, astfel că lucrările expuse vor fi prezentate doar în mediul online, pe paginile celor două instituții.

Politica