joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova. Jandarmeria a aplicat 46 de amenzi participanților la protestele de marți seara

Jandarmii din cadrul  Grupării de Jandarmi Mobile Craiova  au asigurat măsurile de ordine și siguranță a participanților la protestul care au avut loc marți, în municipiul Craiova, se arată în comunicatul trimis de instituție.

Pe timpul desfășurării acestor manifestații, echipele de dialog ale Jandarmeriei au adus la cunoștința participanților prevederile legale în vigoare, precum și consecințele legale ale nerespectării acestora.

Potrivit sursei citate, au fost aplicate organizatorilor și participanților 46 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 21.250 de lei și 54 de avertismente. În principal, acestea au fost aplicate pentru nedeclararea manifestațiilor, desfășurarea acestora în intervalul de timp în care normele legale prevăd restricționarea circulației și permit deplasarea în afara locuinței pentru motive strict reglementate, precum și pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară. De asemenea, s-a depășit numărul maxim de participanți prevăzut de lege, respectiv 100 de persoane. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

 De asemenea, în urma protestului nu au existat incidente între protestatari și forțele de ordine.

 Dreptul la liberă exprimare este garantat de Constituţia României şi Jandarmeria Română va asigura măsurile de ordine, astfel încât toate protestele să se desfăşoare în deplină siguranţă și va interveni ferm pentru a opri toate manifestările care tulbură  ordinea publică.

  În continuare, sunt analizate imaginile operative pentru identificarea și sancționarea tuturor persoanelor care au încălcat legea.

Politica