Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Covid-19. Număr crescut de infectări, în Dolj

Publicat

pe

160 de dojeni au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, iar alți 5 au decedat din cauza infecției și complicațiilor apărute.

Potrivit Direcției de Sănătate Public Dolj, rata de infectare a ajuns la 4,44 cazuri/mia de locuitori, în municipiul Craiova. Cea mai ridicată rată incidență este în localitatea Cârcea – 7,75 cazuri la mie, acolo unde au fost instituite măsuri suplimentare de protecție.

În rândul doljenilor infectați, se află, în continuare 1.335 cadre medicale, 119 jandarmi, 255 cadre militare, 147 de polițiști și 47 de agenți de penitenciar. Totodată, 4 elevi, un student și 6 cadre didactice au fost depistate pozitiv cu SARS-CoV-2.

Pacienții se află internați în următoarele unități spitalicești:

·         Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeș”– 232/223 din Dolj;

·         Spitalul Județean de Urgență – 22 din Dolj;

·         Spitalul de Neuropsihiatrie –14/9 din Dolj;

·         Spitalul Municipal Filantropia – 53/52 pacienți din Dolj;

·         Spitalul Municipal Băilești – 10 din Dolj;

·         Spitalul Orășenesc Dăbuleni – Compartimentul Boli Infecțioase– 15 din Dolj;

·         Spitalul Clinic Căi Ferate Craiova – 15 din Dolj;

·         Spital Pneumoftiziologie Leamna – 10/8 pacienți doljeni;

·         Pacienți internați la ATI – 43.

De la începutul pandemiei, 23.567 de doljeni au contractat virusul Covid-19, iar 431 au decedat din cauza infecției.

În același timp, lupta împotriva virusului Covid-19 este dusă prin intermediul procesului de imunizare. Până la acest moment, 97.069 de persoane din județ s-au vaccinat, dintre care 61.392 au primit doar prima doză, iar unui număr de 35.667 de doljeni li s-a administrat rapelul.

Autoritățile locale le reamintesc cetățenilor importanța respectării măsurilor de protecție impuse odată cu instaurarea stării de alertă. Astfel, purtarea măștii de protecție în toate spațiile deschise rămâne obligatorie, precum și evitarea zonelor aglomerate, păstrarea distanțării sociale, precum și evitarea contactului cu alte persoane în afara celor din familie, astfel încât răspândirea virusului să fie redusă.

Continue Reading