sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Selfie-ul pe tren, condamnare la moarte

Polițiștii din întreaga țară desfășoară o campanie de prevenire și conștientizare a accidentelor provocate prin electrocutare, în urma pozelor efectuate pe trenuri sau în zone adiacente riscante.

Campania  ,,Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți!” ține până la sfârșitul lunii ianuarie 22. Pe parcursul acesteia, un vagon de călători personalizat cu însemnele campaniei (vizual și mesaj) va fi atașat trenurilor care circulă în țară, pentru a transmite mesajul preventiv.

Și forțele de ordine oltene s-au aliniat inițiativei și au fost prezente în mai multe stații CFR de pe raza județului Olt, discutând cu tinerii despre consecințele unor selfie-uri realizate în apropierea trenurilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Biroului Siguranță Școlară, Poliției Transporturi Feroviare, împreună cu jandarmi olteni au desfășurat activități în stațiile C.F.R. din localitățile Slatina, Caracal, Drăgănești-Olt și Piatra-Olt, astfel încât adolescenții și tinerii să înțeleagă mai bine care sunt riscurile la care se expun atunci când încearcă să realizeze o fotografie pe tren sau când nu respectă regulile de conduită în incinta stațiilor de cale ferată, triajelor și zonelor adiacente.

Polițiștii au îndemnat tinerii și persoanele prezente în stațiile C.F.R. să adopte un comportament responsabil, astfel încât să fie evitate situații tragice. Totodată, au fost oferite flyere realizate în cadrul campaniei, persoanele fiind îndrumate să scaneze codul QR imprimat pe acestea pentru a viziona un clip care prezintă sugestiv efectele electrocutării prin expunerea la rețeaua de înaltă tensiune din zona căilor ferate.

O fotografie pe tren poate părea o idee bună pentru o postare în social media, însă puțini sunt cei care știu că se pot electrocuta în urma producerii unui arcul electric. Arcul electric se poate produce fără un contact direct cu rețeaua de înaltă tensiune, iar pe lângă acesta, căderea de la înălțime poate produce traume grave”, se arată într-un comunicat emis de Inspectoratul de Poliție Județean Olt.

În ultimii ani, zeci de adolescenți din întreaga țară au fost victimele unor astfel de accidente, după ce s-au urcat pe tren pentru a-și face fotografii. Acoperișul unui vagon de tren nu este un loc de joacă, arcul electric nu poate fi evitat, iar electrocutarea la 27.000 de volți poate fi fatală.

Pentru ca mesajul campaniei să ajungă mai ușor la public, a fost realizat un material video care poate fi accesat la următorul link: https://youtu.be/arvB7yU-XEM

Politica