marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Primarul din Bâcleș se pregătește de carantinarea comunei. S-a descoperit un focar de Covid 19 la Centrul de Îngrijire Bătrâni

Rata de incidență a cazurilor de Covid 19 a ajuns la cote alarmante în comuna Bâcleș din județul Mehedinți. Este vorba de  10,36.  Motivul, zilele trecute, la centrul medico-social din comună a fost depistat un focar de coronavirus.  

Este vorba de 16 cazuri: 2 în rândul personalului centrului și 14 în rândul beneficiarilor de servicii sociale. Toate persoanele confirmate au fost izolate, luându-se, totodată, măsura renunțării la vizitele din partea aparținătorilor.

 Primarul comunei Lucian Coandă a anunțat deja că se pregătește  pentru o posibilă carantinare a localității, venită din partea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,Cu siguranță începând de miercuri 31.03.2021, cele două  sate Bâcleș și Selestiuța vor întra în carantină , rata de infectare fiind de peste 10 la o mie de locuitori. Vom fi obligați să respectam anumite reguli, pentru a putea opri răspândirea acestui virus. În momentul când Comitetul Județean de Situații de Urgenta va dispune, prin hotărâre carantinarea celor două  sate, vă vom anunța. Până atunci, vreau sa fiți liniștiți și să respectați normele de prevenire împotriva răspândirii Covid 19. Intrăm în această situație neplăcută, ca urmare a faptului că, la Centrul de Îngrijire Bătrâni, au fost descoperite 16 persoane infestate cu Covid. Voi reveni cu precizări! Multă sănătate!” a anunțat public  primarul comunei Bâcleș, Lucian Coandă.

În prezent, în județul Mehedinți, sunt carantinate două comune, Vânători și Godeanu, iar municipiul Drobeta Turnu-Severin se află în scenariul roșu.

Politica